Обсъждаме при промените в Закона за енергетиката да заложим много

...
Обсъждаме при промените в Закона за енергетиката да заложим много
Коментари Харесай

Теменужка Петкова готви строги мерки срещу кражбите на ток

Обсъждаме при измененията в Закона за енергетиката да заложим доста по-рестриктивни ограничения против кражбите на ток. Това сподели в енергийният министър Теменужка Петкова пред Би Ти Ви.

„ Във фактурата на всеки един от нас няма да видите рубрика или ред, който да отразява крадена електрическа сила. Моделът по този начин е структуриран, че тези разноски на процедура би трябвало и се поемат от електроразпределителните предприятия. Но като цяло остава в обществото възприятие на неправда във връзка с това, че някой краде електрическа сила за сметка на всички останали, които са добросъвестни платци”, изясни Петкова.

Министърът прикани всички жители, които имат съмнения, че някой се пробва да краде ток, да сезират незабавно способените органи и съответното ЕРП.

"В останалите страни в Европейски Съюз има доста строги механизми за сходен жанр действия. Срокът, за който се заплаща електрическата сила на доста по-висока цена, се начислява не за 3 месеца, а за 1 година Върху една такава мярка сега водим диспути и в министерството, и с сътрудниците от КЕВР”, изясни Петкова.

От 18 септември Министерството на енергетиката стартира инспекции в трите електроразпределителни предприятия и в Електроенергийния систематичен оператор по отношение на готовността за есенно-зимния сезон. Такива инспекции се вършат за трета поредна година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР