Обсъжда се присъединяването на България към коалицията в Червено мореСегашният

...
Обсъжда се присъединяването на България към коалицията в Червено мореСегашният
Коментари Харесай

Тагарев: Бюджетната рамка за следващите години е да се поддържа ниво от поне 2% за отбрана

Обсъжда се присъединението на България към обединението в Червено море

Сегашният кабинет продължи проекта за повишаване на разноските за защита и за идната година планираме малко над 2% от брутния вътрешен артикул да бъдат ориентирани към нея. Това сподели пред публицисти в Карлово министърът на защитата Тодор Тагарев. Той добави, че бюджетната рамка за идващите години е да се поддържа равнище от най-малко 2%, съобщи Българска телеграфна агенция. По думите му това е „ доста съществено “ ресурсно обезпечаване и въпросът пред екипа на министерството е по какъв начин по най-хубав метод да изразходва растящите запаси.

Тагарев уточни още,че трите огромни плана за рационализация на Българската войска се извършват на разнообразни стадии.

Много близо сме до подписване на контракт за съвременни 3D радари, а в идващите години предпочитани ще са системи за противоракетна и противовъздушна защита, създаване на нова инфраструктура, основаване на дивизионен щаб и продължение на вложенията в Сухопътни войски " ", изясни министърът.

В бъдеще ще се влага в създаване на нови решения, развойна активност и научни проучвания, сподели още Тодор Тагарев.

Обсъжда се вероятно присъединение на страната ни към огромната интервенция против тероризма и пиратството в Червено море с присъединяване на Съединени американски щати, Япония, Австралия, както и доста европейски страни, разгласи още той.

" Това, което се дискутира, е вероятно да се присъединим по някакъв непретенциозен метод. България е от най-пострадалите страни, капитанът е още на кораба. Другият транспортен съд - " Руен ", който плава под малтийски байрак, е в Сомалия. Предполагаме, че е похитен от ислямски фундаменталисти. По някакъв метод са свързани тези пирати. Така че - макар че не сме морска мощ, ние имаме директен интерес и ще търсим по някакъв метод да допринесем към тази интервенция. Може да изпратим щабни офицери, ще забележим какво друго, обменяме информация и все още. Държим връзка непрекъснато - да забележим какво е положението на нашите сънародници, дали могат да бъдат освободени. Знаете, че помощник-капитанът беше пуснат, един от моряците на " Руен " беше пуснат, тъй че имаме някакви резултати досега ", сподели Тагарев.

В Карлово министърът на защитата взе участие във възпоменателна гала във връзка 20 години от атентата в Кербала.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР