Обсъжда се максималният осигурителен доход да се определя по формула,

...
Обсъжда се максималният осигурителен доход да се определя по формула,
Коментари Харесай

Готвят голяма промяна с размера на осигуровките

Обсъжда се оптималният застрахователен приход да се дефинира по формула, а не административно със Закона за бюджета. Тя ще почива на справедливи критерии, избрани от страната и всички заинтригувани страни, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет. 

Работна група с присъединяване на техни представители ще събира  конкретни оферти за такива критерии. Предложенията ще бъдат импортирани за разискване в Националния съвет за тристранно съдействие.

Идеята е през идващите години оптималният застрахователен приход да се дефинира по явен метод, който да подсигурява предвидимост. 

Това беше тематика на неофициална полемика в Министерския съвет, в която се включиха министър председателят акад. Николай Денков, министърът на финансите Асен Василев, неговият заместител Георги Клисурски, заместник-министърът на труда и обществената политика Гинка Машова, националнопредставителните работодателски организации, сдружения от ИТ бранша и двата огромни синдиката.

При гласуването на Бюджета на Държавното публично обезпечаване за тази година депутатите одобриха, че оптималният месечен размер на осигурителния приход остава 3400 лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР