Обсъдихме възможност, която вероятно утре ще е факт, да има

...
Обсъдихме възможност, която вероятно утре ще е факт, да има
Коментари Харесай

Създават търговско дружество за поддръжка на язовирите

Обсъдихме опция, която евентуално на следващия ден ще е реалност, да има комерсиално сдружение, което ще се занимава с това да поддържа язовирните стени и санитарно-охранителните зони на язовирите, до момента в който се трансферира собствеността им, което няма да стане за 1-2 дни, а може би за много по-дълъг интервал. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов преди началото на конференция, отдадена на Европейския ден на потребителя “Цифровата икономика-Каква е договорката за потребителите? “, проведена от Европейския стопански и обществен съвет, както и Сдружение „ Активни консуматори “. По време на конференцията се разискваха настоящи въпроси и тематики, свързани с цифровата стопанската система и най-много нейното въздействие върху потребителите.

"Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще постави нужните старания за построяването на Цифровия обединен пазар по двете основни за него законодателни оферти в региона на договорното потребителско право, а точно Директива за договорите за даване на цифрово наличие и предложение за Директива на договорите за продажба на артикули ", сподели Караниколов.

Министърът акцентира, че двете законодателни оферти са заложени като един от най-важните цели на Българското председателство и имат за цел унищожаване на главните спънки, свързани с договорното право, затрудняващи трансграничната търговия сред консуматори и търговци. „ Вярвам, че приемането на предложенията ще способства за увеличение на доверието на потребителите посредством определяне на единни, ясни и хармонизирани правила за даване на цифрово наличие и за продажбата на артикули на европейския пазар “, разясни Караниколов. Той добави, че с тяхното приемане ще се подкрепи укрепването на доверието в цифровата стопанска система в границите на целия Европейски съюз и ще способства доста за икономическия напредък, и за по-доброто действие на Вътрешния пазар.

Икономическият министър съобщи, че Българското председателство ще даде приоритет на работата по законодателен пакет „ Нова договорка за потребителите “, която ще работи в посока реализиране на постоянна и съвременна правна рамка, приспособена към новите пазарни развития, осигуряваща високо равнище на отбрана на потребителите и целяща възстановяване на правоприлагането в региона на отбраната на потребителите, включително и на цифровите им права.

„ Министерството на стопанската система и Комисията за отбрана на потребителите работят интензивно за гарантиране правата на потребителите, повишение на тяхната осведоменост и отбрана на стопански ползи и в цифровия свят “, посочи Караниколов. Той уточни, че наклонността е да пораства броят на хората, които се обръщат към институцията, като за година те надвишават 20 000.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР