ОбС прие изменението на Общия устройствен план, предложено от кметa

...
ОбС прие изменението на Общия устройствен план, предложено от кметa
Коментари Харесай

Благоевград по-близо до изграждане на Индустриална зона „Зелен дол“


Общински съвет одобри изменението на Общия организационен проект, препоръчано от кметa Илко Стоянов

По предложение на кмета на Благоевград Илко Стоянов общинските съветници одобриха изменението на Общия организационен проект за Индустриална зона „ Зелен дол “. Точката бе прегледана по време на изключително съвещание на Общински съвет.

След взетото решение следва разработване на Подробен устройствен план, който ще детайлизира инфраструктурата и ще даде още по-ясни контури на парцелите и парцелите, планувани в индустриалния парк.

Той ще бъде построен по характерни правила и правила с нараснали критерии за зелени системи, благоприятни условия за възобновима сила и нулеви въглеродни излъчвания.

Бъдещата Индустриална зона, която ще бъде ситуирана в непосредствена непосредственост до Автомагистрала „ Струма “, ще се осъществя на два стадия. Планираната първата част от нея ще бъде ситуирана на към 650 дка, а задачата на общинското управление е по-късно теренът да бъде разширен  до 1100 дка.

С построяването на Индустриална зона „ Зелен дол “ Благоевград ще се трансформира в евентуален център за привличане на български и задгранични вложители.

Индустриалната зона е заложена в План за интегрирано развиване на община Благоевград (ПИРО), което да дава опция за финансиране посредством Плана за възобновяване и резистентност. 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР