Образувано е дело за длъжностно престъпление заради поръчката за изграждане

...
Образувано е дело за длъжностно престъпление заради поръчката за изграждане
Коментари Харесай

Прокуратурата търси длъжностно престъпление в поръчката за детска болница

Образувано е дело за длъжностно закононарушение поради поръчката за създаване на детска болница, заяви спецпрокуратурата. Производството е в начален стадий и към този момент повече детайлности не се оповестяват.

Най-вероятно става дума за. Той бе подаден предишното лято с изказванието, че има редица нарушавания в конкурсната процедура, извършена по времето на ГЕРБ. Кацаров твърдеше, че са преведени предплатено 9 млн. лева
на консорциума от компании от групата на " Главболгарстрой " (ГБС), без да има законово съображение за това.

Сагата към детската болница се точи години, въпреки че сякаш построяването ѝ се води приоритет. Въпросната поръчка бе извършена без да бъде решен разногласието дали да се строи нова постройка или да се употребява незавършената от трийсетина години в центъра на София. До действително строителство по този начин и не се стигна. След встъпването в служба на бяха спрени. Тя даде период до края на идващия за разбор на свършеното досега.

В известието на прокуратурата е записано, че длъжностното закононарушение евентуално е осъществено от чиновник на здравното министерство. Имена не се загатват. Миналата година Кацаров твърдеше, че ангажирани с проблема са били двама министри – Кирил Ананиев и Костадин Ангелов, както и някогашният министър председател Бойко Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР