Образците на данъчни декларации за облагане на доходите на физическите

...
Образците на данъчни декларации за облагане на доходите на физическите
Коментари Харесай

Данъчната кампания 2022 г. ще започне на 10 януари

Образците на данъчни заявления за облагане на приходите на физическите лица и за облагане с корпоративни налози се разгласяват на уеб страницата на Национална агенция за приходите, след обнародването им в „ Държавен вестник “.

Данъчната акция 2022 година ще стартира на 10 януари. Декларациите за приходите на физическите лица могат да бъдат подадени най-рано на тази дата - както по електронен път, по този начин и на място в офисите на Национална агенция за приходите или по пощата. Годишната данъчна декларация на самоосигуряващите се лица по смисъла на Кодекса за обществено обезпечаване се подава единствено по електронен път. 5% отстъпка, само че не повече от 500 лева може да се употребява при ранно обявление по ел.път – до 31.03.22г. и заплащане – до 31.03.22г. при изискване, че лицата нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията, припомнят от приходната администрация.

Годишното привършване на данъчно-осигурителните сметки на компании и жители ще бъде осъществено от Национална агенция за приходите в интервала от 12 часа на 31.12.21г. до 10 януари 2022 година най-късно. Плащанията, посредством физически ПОС терминал в офис на Национална агенция за приходите ще бъде допустимо до 12 часа на 31.12.21г., като преди този момент ще бъде спрян достъпа за заплащане и с виртуален ПОС терминал, както и през e-pay.

Допълнителна информация за данъчните и осигурителните условия може да се получи на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР