Образователни зелени дейности, насочени към младежи, ще насърчават отговорното поведение

...
Образователни зелени дейности, насочени към младежи, ще насърчават отговорното поведение
Коментари Харесай

РИОСВ и МОСВ учат децата как да събират разделно опаковки

Образователни " зелени " действия, ориентирани към младежи, ще предизвикват виновното държание към градската среда. Тези действия са проведени в три български града – Бургас, Карлово и Хасково,  информират  уредниците от " BG Бъди деен " .

Инициативата в трите града са в партньорство с локалните Регионална инспекция за опазване на околната среда (Регионалните инспекции по околна среда и води) и са част от стратегия " Младежи за околна среда " на Министерство на околната среда и водите. Във всеки град, сдружението " BG Бъди деен ", което е координатор на дейностите, е заело локален сътрудник, който да способства на районно равнище със своя опит и ангажимент за повишение на културата по запазване на околната среда.

Кампанията " Искам да съм потребен.Рециклирай ме! “ уголемява обсега си и продължава да предизвиква просвета на отношение към средата.

Участието в програмата ще даде опция на сдружението да разшири още обсега на добре познатата към този момент, националната акция " Искам да съм полезен…Рециклирай ме! ", целяща стимулиране разделно събиране на опаковки и тяхното преработване. Като част от нея, в близо 30 обитаеми места са сложени арт инсталациите, наречени " Шишеяди “, които събират пластмасови бутилки и ги връщат за преработване. Кампанията ще продължи до края на 2022, като уредниците чакат събраното количество да е над 20 тона.

Вече  24 града има такива арт съоръжения, ситуирани в разнообразни градски зони, като площади, учебни заведения, детски градини и други. 

Общо 180 са самодейностите част от Програмата на Министерство на околната среда и водите " Младежи за околна среда “ и са по хрумвания на цивилен организации, читалища, учебни настоятелства, юношески мрежи и природозащитни сдружения от страната. Те се извършват взаимно с 23-те районни структури на Министерство на околната среда и водите – Регионалните инспекции по околна среда и води, Дирекциите на националните паркове, Басейновите дирекции и Изпълнителната организация по околна среда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР