Образованието на младите и връщането на Сливен сред водещите индустриални

...
Образованието на младите и връщането на Сливен сред водещите индустриални
Коментари Харесай

Минчо Афузов иска да създаде модерен и екологичен Сливен, в който образованието е №1

 izbori_2023_v1_013


Образованието на младите и връщането на Сливен измежду водещите индустриални центрове на България са съществени точки в програмата на самостоятелният претендент за кмет на града Минчо Афузов.

 

Афузов набелязва седем целта за развиване на града, с които желае доверието на своите съграждани.

 

Те са:

 

1. Грамотни, образовани, готови за професионална реализация и за живота млади хора; образованието - главен и най-мощен инструмент за реализиране на идващите цели;
2. Да върнем Сливен измежду водещите стопански и индустриални центрове в България;
3. Да върнем Сливен измежду водещите земеделски центрове на България;
4. Сливен - съществена дестинация и център за развиване на различен и рекреативен туризъм;
5. Прилагане на цялостна, новаторска идея за интелигентно ръководство и потребление на естествените запаси на територията на община Сливен;
6. Сливен – знаков и новаторски културен център, желана културна дестинация;
7. Да върнем достолепието и престижа на Сливен като център на актуалното българско възобновление!

В програмата си Минчо Афузов си слага съответни цели, като създаване на ученическо общежитие за потребностите на всички учебни заведения. Това ще улесни учениците от по-малките населни места от община Сливен, само че ще притегли и деца от околните общини.
Отпускане на стипендии на ученици/студенти за времето на образованието против ангажимент да постъпят на работа в съответната компания, е друга от концепциите на самостоятелния кандидат-кмет.

Според него би трябвало да се направи реорганизация на постройката на някогашния Механотехникум, за възстановяване на просветителната база на ОУ „ Братя Миладинови “ и основаване на нови, привлекателни форми на извънкласни действия за учениците и децата от кв. „ Надежда “.

 

Афузов планува основаването на Сливенски бизнес конгрес като непрекъснато настоящ съвещателен орган към кмета. В него ще вземат участие представители от браншовите и работодателските организации, териториалните поделения на отрасловите институции, синдикатите, работодателите, професионалните гимназии.

Афузов е безапелационен, че би трябвало да спре порочната процедура за продажба на имоти „ на парче “ за съответен „ вложител “ за създаване на жилищни или търговски обекти, които с нищо не способстват за възстановяване на бизнес климата и привличането на нови производства.

Според него би трябвало да се подтиква присъединяване и подпомагането на локални клъстери и сдружения на производители.


Предприемане на решителни ограничения за почистване на града и обитаемоте места от компрометирани, рушащи се и полуразрушени здания е друга от задачите на Афузов.
Според него би трябвало да бъде основано профилирано общинско звено за надзор върху противозаконното строителство.

Преобразуване на неизползваеми здания в обитаемоте места в дневни центрове, центрове за настаняване от фамилен вид и приюти е друга от неговите хрумвания.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР