„Образованието е не по-малко важно от здравето. Да, намираме се

...
„Образованието е не по-малко важно от здравето. Да, намираме се
Коментари Харесай

Министър Денков: Трябва да ускорим темпото, защото образователната ни система е изостанала

„ Образованието е не по-малко значимо от здравето. Да, намираме се в здравна рецесия. Въпреки това би трябвало да търсим решения по какъв начин да опазим и образованието “, това сподели министърът на образованието и науката акад. Николай Денков на полемика - част от Powers Summit.

Според акад. Денков би трябвало да ускорим темпото, тъй като просветителната ни система е изостанала и в наличието, и във формите, и в квалификацията, и в мотивацията „ Образованието би трябвало да се грижи за всички деца “, сподели още министърът. Както за тези 2% с заложба да са изобретателни и да основават нови неща, по този начин и за тези 10%, които не знаят български език в първи клас, за двадесет и петте %, които не могат да си вземат изпитите след четвърти клас, и за децата, които не съумяват да изкарат тройка по математика на националното външно оценяване след VII клас.

Акад. Денков вижда своята роля в това да сплоти всички гледни точки за бъдещето на образованието, са сглоби обособените части по този начин, че да реализира развиване на цялата система. По думите му тя би трябвало да е ориентирана към асимилиране на две съществени умения – за учене през целия живот и за работа в екип. „ Децата би трябвало да се научат да се образоват и сами, само че да знаят, че резултатите се получават с групов труд “, уточни акад. Денков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР