Обратно на сцената и по-ангажирана от всякога – такава е

...
Обратно на сцената и по-ангажирана от всякога – такава е
Коментари Харесай

Шаная Туейн: „Страхувах се, че никога повече няма да мога да пея или да говоря“

Обратно на сцената и по-ангажирана от всеки път – такава е Шаная Туейн близо 30 години след излизането на първия ѝ албум. Днес 57-годишната певица има с какво да се гордее. Тя е най-успешният актьор в кънтри музиката с над 100 милиона продажби по света.

За нея като че ли няма невъзможни неща, тъй като тя съумява да открие щастието и любовта даже след тежките удари на ориста в предишното .

„ Животът ми е в действителност прелестен “, декларира Туейн в, до момента в който приготвя шестия си албум „ Queen of Me “ („ Кралица на себе си “), който ще излезе през февруари. „ Музиката постоянно е била моето избавление. “ , безапелационна е тя.

В началото на декември канадската изпълнителка беше отличена като Музикалната икона на тазгодишните награди People’s Choice Awards . Припомнете си тук > >. На церемонията тя освен сподели, че към момента умее да завладее публиката, само че и стана същинска сензация в обществените мрежи с един занимателен жест.
 Как се промени Шаная Туейн през годините  Как се промени Шаная Туейн през годините  Как се промени Шаная Туейн през годините  Как се промени Шаная Туейн през годините
По време на осъществяването на шлагера “That Don’t Impress Me Much ” тя размени името на Брад Пит в текста с това на Райън Рейнолдс . „ Е, значи си Райън Рейлондс? Това не ме впечатлява изключително. “, изпя закачливо Шаная. А сладката реакция на Райън направи този миг от премиите вайръл. Това накара милиони да разясняват в обществените мрежи, че Шаная се е завърнала на сцената с гръм и тропот. И към момента е прелестна.

„ Преживявам нещо като ренесансов интервал. Да бъда към момента настоящ актьор, е доста удовлетворяващо “, споделя Шаная. „ Чувствам нова убеденост. Вече нямам какво да потвърждавам и се усещам свободна от това. “

Бъдещата звезда стартира да пее в питейни заведения едвам 8-годишна. Когато е на 22 години, губи родителите си в автомобилна злополука и стартира да пее в курорт, с цел да оказва помощ на тримата си по-малки братя и сестри.
 Шаная Туейн с розова коса и леопардов тоалет на премиите People`s Choice  Шаная Туейн с розова коса и леопардов тоалет на премиите People`s Choice  Шаная Туейн с розова коса и леопардов тоалет на премиите People`s Choice  Шаная Туейн с розова коса и леопардов тоалет на премиите People`s Choice
„ Знаех, че това е всичко, което мога да върша. Всички мои другари бяха в колежа, само че аз трябваше да поддържам децата. Това ми даде мотивация и ме направи безстрашна, тъй като, когато нямаш избор, би трябвало да действаш – и това направих аз “, спомня си тя.

Това не значи, че не ѝ е било мъчно в музикалния бизнес. Помни, че е била толкоз неуверена, че като дребна даже не носела бански на плажа.

„ Не се усещах добре от обстоятелството, че се превръщах в жена. Срамувах се от това. “ В последна сметка Шаная се научава да се гордее със себе си и тялото си. Това важи изключително в този момент, когато е във възрастта на менопаузата: „ Чувствам се по-добре в кожата си от всеки път. “

Нейното предпочитание е да въодушеви и други дами , които остаряват, или даже девойки в тийнейджърска възраст да бъдат уверени и спокойни по отношение на измененията, които се случват с тях.

В последна сметка през 1995 година Туейн пробива с втория си албум, който основава със брачна половинка си продуцент Робърт Ланг. А с третия, „ Come on Over “ от 1997 година, взривява доминирания от мъже бизнес и прави невиждан преход от кънтри към поп , проправяйки пътя за бъдещи актьори като Тейлър Суифт.

През 2002 година тя става единственият реализатор, който има три поредни албума с диамантен документ (с продажби от над 10 милиона за всеки). Но даже и с тези достижения, към момента се бори да бъде възприета съществено като актьор и се сблъсква със сексистки нападки, че дължи триумфа си на мъжете, с които работи.

„ Беше доста обидно да ме считат за реализатор, на който е нужен човек или екип, с цел да го моделира “, признава тя. Шаная не крие, че ѝ е било мъчно да си мълчи пред сходни нападки, само че го е правила, тъй като схваща, че в шоубизнеса е по този начин.

„ Отказах се от това да се пробвам да слагам хората на мястото им. Просто имах да върша по-добри неща. Но в този момент се веселя, че мога да приказвам за [преживяното], тъй като осъзнах какъв брой е вдъхновяващо за другите да споделиш своите истории за това по какъв начин си оживял след тормоз или сексизъм. “

През 2004 година Шаная взема решение да сложи персоналния живот пред професионалните триумфи и си взима отмора от сцената. Желанието ѝ е да се посвети на фамилията си, само че ѝ следва голям удар. През 2008 година 14-годишният ѝ брак се разпада , когато тя научава за аферата на брачна половинка си Робърт Ланг с нейната близка другарка Мари-Ан Тибо. 

 Шаная Туейн Getty

„ Това беше доста тежък интервал в живота ми “, споделя тя и признава, че е трябвало да постави доста старания да се оправи с болката. „ Все отново имам вяра, че всеки би трябвало да направи това, което усеща, че е вярно за него. И не бих желала да преча на който и да било да бъде благополучен . “

Излекувала сърцето си, Шаная се изправя пред здравословни проблеми. Диагностицират я с лаймска болест от захапване от кърлеж през 2004 година, което съгласно лекарите е увредило нервите на гласните ѝ струни . През 2018 година тя претърпява интервенция на гърлото , с цел да укрепи отслабените му нерви.

„ Не се опасявах толкоз от интервенцията, колкото от това, че може в никакъв случай да не мога да пея или даже да приказвам. “ Тя прибавя, че по-късно е минала през рехабилитация и макар че казусът към момента не е липсващ изцяло, намира метод да продължи да работи: „ Имам силата да пея, да крещя и това ми носи доста наслада. “

Шаная знае, че няма да може да е на сцената вечно и може би ще би трябвало да преживее още една интервенция, само че не позволява, че тогава пътят ѝ в музиката ще завърши.

„ Може да дам опция на други невероятни гласове и да продължа да пиша песни . В момента не се постанова да взимам това решение, по тази причина просто се веселя на това, което върша. “
                             

Тя изрази какъв брой е щастлива, че е съумяла да се преоткрие като независим актьор, както и че с Робърт Ланг н амират сполучлив метод да отглеждат взаимно сина им .

След развода Шаная и някогашният брачен партньор на Мари-Ан, Фредерик Тибо , се влюбват, а от 2011 година са женени. Прочетете още тук > > >  

А за това, което желае да остави след себе си, Шаная признава: „ Бих желала да бъда запомнена . Това е най-голямото самопризнание, нали? Искам да ме помнят като добър човек, който е оставил нещо на света . “
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР