Обратите са невероятни в българската история и с това тя

...
Обратите са невероятни в българската история и с това тя
Коментари Харесай

Тони Николов: Има една необявена гражданска война в българското общество

Обратите са невероятни в българската история и с това тя е забавна, уточни Тони Николов и означи, че сме " мост, който свързва две мъчно съпоставими неща, доста западен изток и доста източен запад, навръх границата сред двете – и едното, и другото ни въздейства ".

" Невъзможен български избор – това е доста комплицирано, за какво постоянно би трябвало да избираме сред Запада и Русия. Това минава през цялата книга, през доста текстове. "

Историята е потребна, тъй като демонстрира невъзможностите, да вземем за пример западните демокрации да подадат ръка на Сталин, с цел да спрат Хитлер по време на Втората международна война, акцентира още създателят на книгата.

" Има такива " гибелни " избори в историята, а също и в политиката. "

Ние не следваме образците на огромните политици от историята ни, счита Николов, съгласно който монолитни и непротиворечиви са единствено диктаторите.

В паралел със сегашната обстановка и възприемането на политическите взаимни отстъпки Тони Николов напомни за държавното управление на Димитър Попов, " когато България беше облепена с картите на лагерите ".

" Връщането обратно е може би потребно. Да покажем, че сегашната рецесия е дублирана от една война. Човек си дава сметка, че доста от нещата, които се случват тук, в действителност се предрешават някъде другаде. В част от тази нервност виждам тези връзки. Епицентърът на земетресението е някъде, тук са протуберансите. "

Има насъбрана доста огромна българска отмалялост, не незаинтересованост, само че хората чакат действителни резултати, заключи журналистът.

" Призивът да погледнем малко обратно не носи очакване – българската история е цялостна с значително горчивини. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР