Обрат за руския газ. Президентът Владимир Путин се отказа от

...
Обрат за руския газ. Президентът Владимир Путин се отказа от
Коментари Харесай

Обрат за руския газ. Путин се отказа от рублите

Обрат за съветския газ. Президентът Владимир Путин се отхвърли от заплащанията в рубли.

Руският водач подписа с декрет, с който позволява така наречен вражески страни, участващи в глобите против Руската федерация, да се издължават за доставките на природен газ в непозната валута. 
-->
Указът излиза осем месеца, откакто " Газпром " спря доставките за България заради отхвърли за заплащане в рубли и ден преди приключването на контракта за доставки от съветската компания, напомня БНР.

Президентският декрет влиза в действие от през днешния ден. В него се прецизира, че заплащанията за получения природен газ би трябвало да се превеждат по банкова сметка на доставчика във валутата, която е посочена в контракта. С новия декрет се внасят промени в предходния, който датира от първи април и който задължаваше определяните от Москва като вражески страни да заплащат за съветските газови доставки в рубли.

Предложената скица предвиждаше потребителите на синьо гориво да превеждат долари и евро по сметки в съветската " Газпромбанк ", която да конвертира валутата в рубли на Московската борса. Тогава Владимир Путин предизвести, че в случай че европейските клиенти на " Газпром " не одобряват новите правила, то настоящите контракти ще бъдат прекъснати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР