Обрат е възможен на сесията на ОбС-Пловдив, на която съветниците

...
Обрат е възможен на сесията на ОбС-Пловдив, на която съветниците
Коментари Харесай

Обрат! Съветници прегласуват решението за референдума в Бела...

Обрат е вероятен на сесията на ОбС-Пловдив, на която съветниците би трябвало да гласоподава анулация на решението си за присъединението на село Белащица към община Пловдив. Предложението е подадено в локалния парламент, откакто регионалният шеф Ангел Стоев върна решението като незаконосъобразно. Причината е, че съветниците на Пловдив са взели решението за присъединението на селото, преди подписите на жителите да бъдат тествани от Главна дирекция ГРАО. 

В претекстовете на Стоев бе записано още, че подписката, която е била подадена в Общинския съвет-Пловдив, а по-късно дадена за инспекция в ГРАО, е посочила непълен брой подписи на лица от обитаемото място. От 490 подписа е имало 72 неточни. Така в нея годни са били 418 при 436 нужни на хора с непрекъснат адрес в Белащица.

Според осведомени обаче в Община " Родопи " тези дни е изпратен протокол от Главна дирекция ГРАО, който сочи, че подписката има нужните годни подписи. Информацията удостовери и Павел Гимишев от Инициативния комитет. Кметът на община " Родопи " Павел Михайлов не бе открит за коментар през вчерашния ден.    

Становище във връзка на анулация на решението е импортирано и от ръководителя на ОбС-Пловдив  Александър Държиков, който предлага да се почете заповедта на регионалния шеф Ангел Стоев. Той обаче описа през вчерашния ден, че във връзка на запитването до Главната дирекция оттова са дали отговор, че нямат ангажимент да вършат инспекция на подписката. Отговорът с резултатите на повторната инспекция е изпратен от  ГД ГРАО на Община " Родопи ". Буди неразбиране, че този отговор е във връзка на наше питане, разяснява Александър Държиков. Той добави, че е подготвил мнението си въз основа на Закона за административно-териториалното разделяне. " Ако на днешната сесия се внесе различен документ, който удостоверява, че към този момент има нужния брой подписи за присъединението на Белащица, Общински съвет ще реши какво решение да вземе ", сподели Държиков. И добави, че също е научил, че има над 450 правилни подписа за искане на референдум, като протоколът на Групово дело ГРАО бил възложен на Община " Родопи ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР