Обръщенията на министър-председателя и министрите от последните дни са недопустими.

...
Обръщенията на министър-председателя и министрите от последните дни са недопустими.
Коментари Харесай

Цветанов: Хората са страшно изнервени и всички политици носят вина за това, гражданите търсят нови лидери

Обръщенията на министър-председателя и министрите от последните дни са неприемливи. Когато нямаш достъчно аргументирани политики, преминаваш към нападки и обиди. Хората нямат никаква виновност за това, което се случва сега.

Това сподели в предаването "Денят " по TV+ ръководителят на управителния съвет на Евро-атлантическия центъра за сигурност Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който разяснява събитията в страната по време на рецесията с ковид и изключителното състояние.

"В момента има доста тежка институционална рецесия във всички институции и тежки политически противоборства. Според мен Министерски съвет трябваше да се обърне към Президентството и да се свика КСНС. Там трябваше да се търси разговор и единомислещо да се вземат решения. Така ограниченията щяха да бъдат признати от всички жители и щяха да са доста по-полезни за бизнеса.

Ние водим диалози с разнообразни бизнеси и те регистрират, че имат близо 80% спад в приходите си. В същото време от мярката 60/40 не се възползва съвсем никой ", сподели още той.

"В началото санитарните ограничения бяха положителни, само че среднощните брифинги и непрекъснатото повторение на ковчези, трупове и хладилни камиони сътвори боязън у хората. Обществото се нуждае от водачи, които да основават у хората чувството за сигурност, а не да всяват боязън и суматоха. Дефицитът в ръководството е по-голям, в сравнение с дефицитът в парите. Диалогът беше единственото средство, с което можеше да се излезе най-безболезнено от тази рецесия. Трябваше да се откри политическия консенсус. В момента изживяваме доста тежка политическа борба. Премиерът споделя някакви реплики, президентът дава отговор, опозицията недоволоства от всички дейности на държавното управление. Това демонстрира, че обществото няма доверие в настоящето ръководство. Да, тази обстановка е невиждана досега, само че можеше да се откри политически консенсус ", безапелационен бе Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Цветанов: Опасно е в този момент да има опълчване. Последиците ще са за всички ни

"Мярката за следене на телефоните на хората не трябваше да се ползва по този начин. В момента тази мярка не се подсигурява от съда. Аз не споделям, че някой е злоупотребил, само че остава едно възприятие на подозрение. Мерките на летищата до един миг бяха съответни, само че КПП-тата не изиграха тази роля, която в този момент им се приписва.

Икономическите ограничения бяха несъответстващи. Трябваше да се взмем образец от нашите съседи. Мярката 60/40 не дава никакви резултати. От нея се възползват единствено 18% от бизнеса. Нека забележим какво прави Германия и по какъв начин разхлабва режима. Те ще върнат рестрективните ограничения, в случай че има 50 инфектирани на 100 000 поданици в продължние на седем дни. В България се споделя, че всичко още веднъж ще бъде затворено при 100 инфектирани на 7 млн. население. Нека всеки самичък реши коя страна в действителност се грижи за стопанската система и хората си ", даде образец Цветанов.

"Тепърва ще забележим кой е бил първенец в Европа. Българските жители бяха най-потърпевши от тази обстановка. Затварянето на паркове и планини беше неприемливо. Да не забравяме и контузията, която се нанесе на децата от това обездвижване.

Българските жители са ужасно изнервени сега. Политиците способстваха за това.

На никой не му беше належащо по през целия ден да слуша за новозаразени и трупове. Мои другари ми споделиха, че от месец не гледат брифингите. Ние сме всекидневно облъчвани от тях. На тях се задават безсмислени въпроси, които нямат никакво отношение към обстановката в страната ", безапелационен бе Цветанов.

"Не мисля, че сега жителите се вълнуват от тематиката дали ще върша политически план. Времето и настроенията в страната ще покажат. Има несъмнено отрицание на политиката, която се води от всички парламентарни групи в Народното събрание. Това, което се прави сега като разход в страната, в действителност би трябвало да бъде транспарантно и да бъде подложено на надзор.

Пак ще повторя, че дефицитът към политиците е доста по-голям, в сравнение с този в бюджета. Настроението в страната е неподходящо за ръководещите. Хората желаят да намерят своите нови водачи. Не усещам виновност за това отрицание към държавното управление. Аз доста от дълго време не съм в изпълнителната власт.

В Българска социалистическа партия сега има доста тежка вътрешна борба и това я прави доста по-слаба в парламентарната й активност. Те също не дават отговор на потребностите на хората ", съобщи ръководителят на УС на ЕАЦС.

Цветан Цветанов: Очаквам растеж на престъпността

"Аз съм уверен, че ще има напредък на стандартната престъпност. Когато има растеж на безработицата, постоянно има растеж на стандартните закононарушения. Полицията е изтощена сега. Ще има растеж и на финансовите измами, тъй като бизнесът е подложен на ръба на своето оцеляване и всеки ще гледа да се оправя даже и с цената на прикриване и неплщане на налози ", сподели за край Цветанов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР