Обръщаме внимание на декларацията, приета на осми юни от формата

...
Обръщаме внимание на декларацията, приета на осми юни от формата
Коментари Харесай

Румен Петков иска обяснение от президента за декларация срещу Русия

Обръщаме внимание на декларацията, призната на осми юни от формата „ Букурещ 9 “, които са деветте източноевропейски страни членки на НАТО. Декларация, призната с присъединяване на нашия президент Румен Радев. В нея се показват няколко неща, които будят основателни въпроси. Каква е била реакцията на този текст от страна на господин Радев? Защото в текста на този документ се отбелязва с надълбоко терзание, че: „ Русия продължава многостранните си дестабилизиращи дейности и политики оттатък границите на НАТО, както и на територията на Алианса “. Считам, че тук господин Радев е задължен да изясни на българското общество какво тъкмо го е стимулирало да поддържа този текст. Защото думите „ многостранни дестабилизиращи дейности и политики “ би трябвало да имат и съответно наличие и по тази причина нашият държавен глава би трябвало да изясни на обществото ни какъв е неговия претекст да поддържа тъкмо този текст “. Това съобщи по време на конференция в Пловдив ръководителят на АБВ Румен Петков, оповестиха от пресцентъра на АБВ.

Той цитира и други елементи от подкрепената от Румен Радев декларация, в които се показва, че Руската федерация носи отговорност за дестабилизирането на Източна Украйна, че заплашва териториалната целокупност на Грузия, че се намесва във вътрешните работи и на Р Молдова: „ Тук също би трябвало да има явен обяснителен режим какво се има поради “, съобщи Петков.

По думите му в документа се приказва и за приветстване на напъните за увеличение на военното наличие на НАТО в Черно море и Прибалтика, което не кореспондира с позицията на българското държавно управление по въпроса отпреди време.

„ Нашият държавен глава сигурен ли е, че скупчването, дрънкането на оръжия в района, опълчването и нагнетяването на ситуацията може да докара до решение на каквито и да е въпроси? Този текст също се нуждае от пояснение какво и по какъв начин се има поради от президентската администрация. Разбира се стои и въпросът тези дейности съгласувани ли са с държавното управление. Говоря за поддръжката на този текст на декларацията, тъй като министър-председателят ни предходната година, в случай че не бъркам, разгласи, че за него разполагането на спомагателни сили в Черно море не е решение “, съобщи ръководителят на АБВ.

По думите му сходни дейности могат до усилят напрежението в района и да рефлектират непосредствено върху българската стопанска система, изключително в бранш туризъм. Той напомни, че редица европейски страни усилват стокообмена и капиталовите си взаимоотношения с Руската федерация, макар глобите, наложени от Европейски Съюз и съобщи, че явно към този момент на остарелия континент има отмалялост от глобите против Русия.

Встрани от тематиката Румен Петков разяснява и настояването на АБВ за оставка на вътрешния министър Валентин Радев, като уточни, че се надява визитата му в Ботевград да не докара до обвинявания към управлението на локалното районно управление (на МВР), за което той с месеци не предприе никакви ограничения за увеличение на състава, макар сигналите и обстоятелството, че там има единствено една патрулна кола разполагаем за запазване на реда и сигурността на жителите, заради неналичието на служители на реда.

„ Много се надявам, че господин Радев няма да падне до там, че да се разправи с, да вземем за пример, началника на районно управление (на МВР) в Ботевград, с което да си измие по допустимо най-нечистоплътен и неподобаващ метод ръцете за личното си управническо и административно, несъстоятелно наличие в Министерство на вътрешните работи и за това, че той е персонално отговорен, няма различен термин за положението на районно управление (на МВР) в Ботевград. Така, че се надявам да не се опита да адресира личната си виновност другаде и да потърси някаква изкупителна жертва “.

„ Имам към министър Радев и още един въпрос. Вярно ли е, че умрелият в „ Пирогов “ господин Панчев (Марио Панчев, бел. ред.) е бил арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи няколко дни преди саморазправата сред него и избягалият от пандиза Пелов? Вярно ли е, че тогава е открито в него оръжие, а по силата на административната ни уредба и неговия статус в обществото, той не може да има оръжие? Питам вярна ли е тази информация и в случай че е по този начин, кое е довело до това да не бъдат взети съответните санкциониращи ограничения против умрелия господин Панчев “?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР