Оборудване за милиони левове на Индра няма как да бъде

...
Оборудване за милиони левове на Индра няма как да бъде
Коментари Харесай

Хвърлят оборудване за милион от „Индра” – „Тикси” оглежда забравените автомати за билети

Оборудване за милиони левове на „ Индра ” няма по какъв начин да бъде употребявано при  внедряването  на  новата система на „ Тикси ”. Това е посочило изследването на софийската компания, която изследва хардуера и софтуера, купен  от Община Пловдив през  испанците за близо 20 млн. лв..
Прочетете още
Още преди  контракта с „ Тикси ” за така наречен надграждане на системата бе ясно, че монетниците в рейсовете няма по какъв начин да бъдат употребявани. Цената на устройствата са близо 7000 лв., а общата им стойност е 1,8 млн. лв. от целия план. Причината е, че те не одобряват картово разплащане, както и други  пари освен  монети.

Другите  устройства, които  са инсталирани в автобусите – валидаторите за карти, също се оказват ненужни. Те могат  да разчитат само сим карти, само че не и телефони или банкови карти.  Платената цена за един такъв  валидатор е  близо  1500  лв.. Шефът на ОКТ Георги Стоилов изясни, че от  компанията са декларирали, че не могат да ги употребяват и евентуално ще се пристъпи към тяхното разглобяване.

Последният съставен елемент от автоматите по спирките – OTVM към момента се изследва дали  може да бъде внедрен. Община Пловдив разполага с 91 такива автомати, а доста от тях са в окаяно положение, а други  са напълно унищожени от вандали.  Все отново от „ Тикси ” ще проучат дали  може да бъдат използвани  и по какъв метод. Ако и те не могат да се интегрират, то значи, че целият хардуер за разплащане  ще  се окаже непотребен.

Стоилов сподели още, че сега от компанията работят интензивно по системата за паркиране и Синя зона. Очаква се до няколко месеца тя да бъде внедрена и водачите да могат да я употребяват, като ще заплащат освен  посредством есемес и банкомати,  по този начин и през приложение и банкови карти.

Паралелно върви и системата за градския превоз, само че надали тя ще бъде пусната до края на годината. Според контракта от „ Тикси ” имат период до  юни 2024 година да я пуснат напълно.

Повече за системата:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР