Оборудван с конвенционален двигател и още четири акумулаторни двигателя, той

...
Оборудван с конвенционален двигател и още четири акумулаторни двигателя, той
Коментари Харесай

Първият летящ мотоциклет вече е факт в Япония

Оборудван с стандартен мотор и още четири акумулаторни мотора, той може да лети до 40 минути със скорост до 100 километра в час и коства половин милион евро. Това е новият японски ховърбайк - летящ мотор, който е хибрид сред дрон и мотоциклет, написа 24sata.

Тест драйв бе извършен на писта под планината Фиджи.

Единственият проблем за ховърбайка на A.L.I. Technologies е, че в Япония към момента са неразрешени полетите над препълнени пътища.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Първият в света напълно електрически аероплан с отвесно изл...

Независимо от това, летящият мотоциклет към този момент е на японския пазар - лимитираната серия XTurismo на ALI Technologies е пусната в продажба. Производителят - японски стартъп се надява да убеди водачите да заменят колите си с летящ мотор на стойност 680 000 $, заяви BBC, съобщи БГНЕС.

Гигантът в региона на електрониката Mitsubishi и футболистът Кейсуке Хонда са двама поддръжници на основаната в Токио компания.

ALI Technologies твърди, че носещият се във въздуха мотор може да лети 40 минути със скорост до 100 км/ч с едно зареждане.

Целта на компанията е доникъде на 2022 година да създаде 200 такива мотора с тегло 300 кг за един лидер.

" Досега изборът беше да се движим по земята или в небето ", съобщи основният изпълнителен шеф на ALI Technologies Дайсуке Катано. " Надяваме се да предложим нов способ за напредване ", добави той.

Пренаселеността е огромен проблем за 13,5 милиона поданици на Токио. Високотехнологичният град е най-гъсто обитаемият метрополис в света.

Въпреки, че настоящите закони не разрешават на моторите да летят над натоварените пътища на Япония, Катано се надява, че избавителните екипи ще ги употребяват, с цел да доближават до труднодостъпни региони.

Бен Гарднър от Pinsent Masons съобщи пред BBC, че транспортните средства, които в миналото са изглеждали като далечно бъдеще, стават все по-осезаеми с всяка минала година.

" В последна сметка има опция да забележим транспортното средство да бъде употребявано в Обединеното кралство ", сподели той.

Според настоящото законодателство на Обединеното кралство летящият мотор не би бил кадърен за придвижване по пътищата. Но Гарднър съобщи, че фокусът върху новите технологии през последните години може да е сигнал за смяна.

" Настоящите тествания на нововъзникващи технологии като коли без водачи, самостоятелни роботи и безпилотни летателни апарати демонстрират, че има проект за нови форми на превоз, които да излязат от сферата на научната фантастика и да се трансфорат във факт в действителния свят ", сподели той.

Рискови вложители, авиационни корпорации и даже компанията за споделено пътешестване Uber с амбициозния си план Uber Elevate залагат на процъфтяващата промишленост за летящи коли, която съгласно анализатори може да доближи стойност от 1,5 трлн. $ до 2040 година.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР