Оборотът на германския оръжеен концерн Rheinmetall е нараснал с 12%

...
Оборотът на германския оръжеен концерн Rheinmetall е нараснал с 12%
Коментари Харесай

Германският оръжеен концерн Rheinmetall планира рекордни в историята си продажби


Оборотът на немския оръжеен тръст Rheinmetall е повишен с 12% през 2023 година, се показва в оповестения финансов доклад на компанията. Rheinmetall е най-големият оръжеен концерни в Европа.

" За 2024 година Rheinmetall предвижда, че ще има забележителният растеж на оборота и на облагата, като се има поради каква е обстановката със сигурността. Прогнозираният размер на продажбите се чака да нарасне с 10 милиарда евро за първи път (в историята на компанията) ", се споделя в документа. Към 31 декември 2023 година размерът на поръчките на Rheinmetall възлиза на 38,3 милиарда евро, което е нов връх след този от 26,6 милиарда евро за 2022 година Така че повишаването през тази година би било растеж на поръчките с 26%.

Ръстът на индикаторите е в подтекста на " променената обстановка по отношение на закани в Европа ", означават от концерна. Нетната облага на Rheinmetall за 2023 година се усили с 9% на годишна база, до близо 600 млн. евро.

По думите на ръководителя на компанията Армин Папергер, главната цел на Rheinmetall е " да бъде ефикасен сътрудник на Бундесвера и на въоръжените сили на съдружниците ". Освен това, съгласно него, е значимо и да се " помогне на Украйна ".
 Оръжейни концерни от Съединени американски щати и Европа стремглаво усилват производството си
Оръжейни концерни от Съединени американски щати и Европа стремглаво усилват производството си

„ Тласъкът “ за това е войната в Украйна

Rheinmetall е водещ реализатор в региона на поръчки за защитата и един от най-големите производители на муниции в света. До 2025 година концернът възнамерява да доближи произвеждане на 700 000 артилерийски муниции годишно в заводите си в Германия, Испания, ЮАР, Австралия и Унгария, както и 10 000 тона барут.

Ръстът на оборота на Rheinmetall е регистриран на фона на увеличените разноски за защита на Германия. През 2022 година немският кабинет на министрите утвърди средства за защита в размер на 100 милиарда евро. За тази година се планува страната да отдели за защита 2% от своя БВП (БВП).

 Германският оръжеен тръст Rheinmetall купува румънско дружество
Германският оръжеен тръст Rheinmetall купува румънско дружество

Основната цел е да помогне на Украйна
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР