Обновиха Комплекса по изгаряния и пластична хирургия към УМБАЛСМ Н.

...
Обновиха Комплекса по изгаряния и пластична хирургия към УМБАЛСМ Н.
Коментари Харесай

Откриха обновената Клиника по изгаряния и пластична хирургия в Пирогов

Обновиха Комплекса по изгаряния и пластична хирургия към УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ". За цялостното съоръжение на клиниката с нова инсталация бяха отпуснати близо 4,4 млн. лева

По време на откриването на напълно актуализирания комплекс, който е единственият по рода си у нас, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев съобщи, че от построяването на постройката преди 43 години до момента не са били вложени средства за възобновяване и реорганизация.

От здравното министерство оповестяват, че Комплексът по изгаряния и пластична хирургия към този момент е оборудван с най-съвременната инсталация и техника , като с изключение на отпуснатите от държавното управление средства, по стратегия " Джесика " са били предоставени и близо 6 млн. лева за строително-ремонтни действия.
 Снимка 449414
Източник:

Въведени са ограничения за енергийна успеваемост, построени са пожароизвестителна система, система за надзор на достъп, повиквателна сестринска система и други. Ремонтирани и преоборудвани са също четири операционни зали и 10 реанимационни бокса.

Според Ананиев усъвършенстваните условия на работа ще засилят мотивацията на медицинските екипи. Той уточни, че следва ремонт и на незабавното поделение в болничното заведение.

Относно недоволството на жителите на " Младост " поради метадоновата стратегия здравният министър заяви, че до края на годината тя ще бъде преместена от двора на Окръжна болница.

Правителството ще гласоподава 4 млн. лева, с които ще подготвим постройка, която ще дава отговор на всички условия и ще бъде особено пригодена за метадоновата стратегия, увери той.
 Снимка 449413
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР