Облаци и дъжд ни чакат днес. Дъждът, който започна още

...
Облаци и дъжд ни чакат днес. Дъждът, който започна още
Коментари Харесай

Облаци и суграшица

Облаци и дъжд ни чакат през днешния ден. Дъждът, който стартира още през нощта в Западна България, ще премине в сняг, само че няма да натрупа, заяви Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Минималните температури ще са сред 1° и 6°, а оптималните - сред 4° и 9°. В София минималната температура ще е към 2°, а оптималната - към 5°. Атмосферното налягане ще се увеличи и ще се приближи до междинното за месеца.

По Черноморието ще доминира облачно време. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 7° и 9°. Температура на морската вода е към 12°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Над планините ще бъде най-вече облачно, на доста места с превалявания от слаб сняг. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 1°, на 2000 метра – към минус 6°. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър.

През уикенда също ще доминира облачно време, само че още веднъж тук-там ще превалява, най-вече слаб сняг. В източната половина от страната в неделя вятърът ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува още една порция леден въздух. Минималните температури ще доближават тук-там до минус 4°, минус 5°, а оптималните ще са близки до нулата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР