Областният управител Здравко Димитров се срещна с Н.Пр. Джан Хайджоу,

...
Областният управител Здравко Димитров се срещна с Н.Пр. Джан Хайджоу,
Коментари Харесай

Договаряме съвместни проекти с Китай

Областният шеф Здравко Димитров се срещна с Н.Пр. Джан Хайджоу, дипломат на Китайската национална република в Република България.

Посланик  Хайджоу благодари на регионалния шеф за гостоприемството и изрази увереността си, че срещата е още един индикатор за положителното съдействие и развиването на по нататъшните връзки сред двете страни.

Здравко Димитров очерта целите на област Пловдив, които са напълно в синхрон с националната политика през последните години за развиване на интензивните българо-китайските връзки. Той посочи стратегическото местонахождение, значимите транспортни коридори и връзки, развито земеделие, отглеждане на животни и интензивното развиване на логистичните и индустриални зони в региона.

Областният шеф акцентира огромния капацитет на Летище Пловдив за развиването на бизнеса и туризма в района и сподели, че за се надява да се откри добър собственик за този значим транспортен и логистичен обект. Той съобщи, че в границите на неговите пълномощия, ще спомага за по-бързото разрешаване на този въпрос, като инициира среща с министър-председателя и министъра на превоза по отношение на концесията на Летище Пловдив.

Н.Пр. Джан Хайджоу показа положението и спецификата на китайската стопанска система, китайската политика за вложения и съответни благоприятни условия за влизане на китайски вложения, както в страната, по този начин и в района. Той уточни няколко бранша за вложение, които биха били забавни за китайските компании, като селскостопански артикули, аграрни артикули, инфраструктура, винопроизводство, българско кисело мляко и други

Областният шеф съобщи, че поддържа сериозния бизнес интерес от страна на китайски компании и е подготвен да спомага за развиването на двустранните връзки.

Срещата приключи с замяна на дарове, а Н.Пр. Джан Хайджоу подари на регионалния шеф обичайната восъчна китайска паница, която е знак на развиването и просперитета.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР