Областният управител Вълчо Чолаков и заместник губернаторът на провинция Съчуан,

...
Областният управител Вълчо Чолаков и заместник губернаторът на провинция Съчуан,
Коментари Харесай

Китай осигурява стипендии за петима студенти от област Бургас

Областният шеф Вълчо Чолаков и заместител губернаторът на провинция Съчуан, Република Китай - Уан Нинг подписаха Споразумение за съдействие и договориха продан в областта на бизнеса и търговията, образованието, културата и туризма. По време на формалната аудиенция стана ясно, че Съчуан ще поддържа петима студенти за едногодишно образование в един от общо 106-те университети в провинцията.

Поканата към нашите студенти е за 2019-та година, а съответните специалности ще бъдат контрактувани и конкретизирани от администрацията на Чолаков в идващите месеци. Съгласно първичните диалози управлението на Съчуан ще насърчи сфери на образование свързани с IT технологиите, възобновимите енергийни източници, чистите сили. Официалната аудиенция на заместител губернатора Уан Нинг е резултат от миналогодишното посещаване на бизнес делегация, когато бе подложен диалогът за подписване на Споразумение и интензивно съдействие.

" Отчитам като огромен триумф договарянето на тези стипендии. Провинция Съчуан съобщи сериозен интерес към нас и изпращането на наши студенти там ще е добра крачка към по-задълбочено съдействие. Университети им са част от международните класации, а бургаските младежи заслужават да са част от тях с резултатите, които непрестанно демонстрират ". – разяснява регионалният шеф Вълчо Чолаков.

По време на формалната аудиенция в Бургас бе извършена и среща с бизнес устременост. В нея присъединяване взеха публични лица от съчуанската администрация, компании от Китай, представители на бизнеса от Бургас. Гостите показаха галерия с пана показващи живота, бизнеса, традициите и бита на хората в Съчуан.

  " Развитието на икономическите връзки с Китай е значимо за нас. Радвам се, че от всички области в страната област Бургас съумя освен да притегли интереса на провинция Съчуан, само че и да го трансформира в съответни резултати. Пожелавам на всички ни да осъществим с оптимално наличие подписния през днешния ден документ. " - сподели Чолаков в обръщението си по време на форума. Той подчертава върху преимуществата, които региона има и капиталовия й капацитет.

Провиция Съчуан е най-многолюдната в Китай, а нейната повърхност е колкото Франция.

В формалната част на програмата се включиха заместител регионалните шефове Севдалина Турманова и Владимир Крумов, зам.кметът на община Бургас Красимир Стойчев, кметът на Поморие Иван Алексиев, представители на Пристанище Бургас ЕАД, на " Летище- Бургас ", " Индустриален и логистичен парк- Бургас ", Търговско индустриална камара- Бургас, Бургаска търговско- промишлена палата, Бургаска районна туристическа камара, Бургаска районна туристическа асоциация, КРИБ.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР