Областният управител ще разговаря с Тодор Чонов във връзка с

...
Областният управител ще разговаря с Тодор Чонов във връзка с
Коментари Харесай

Каназирева: Паниката сред хората е факт

Областният шеф ще беседва с Тодор Чонов по отношение на разкриването на денонощни консултативни кабинети в пловдивските ДКЦ-та. Това съобщи самата тя пред публицисти. Припомняме, че Дани Каназирева участва на проява на системата за съгласуваност сред Спешна помощ и лечебните заведения. Тя дава данни за свободните кревати в действително време.

" Разговаряла съм със здравния министър за ДКЦ- тата. Още напролет се опитахме да облекчим потока с разкриването на денонощните консултативни приемни кабинети, с цел да разтоварим Спешна помощ и лечебните заведения. Ако в този момент се включат ДКЦ-тата и разкрият по един подобен кабинет, ще бъде извънредно потребно. Тази организация би трябвало да се поеме от общината. Наистина държа това да се случи ", разяснява тя.

Към момента действат кабинетите в лечебните заведения " Каридад " и " Каспела ", оголен е подобен и в Окръжна болница. Не знам дали денонощният кабинет в Св. Мина продължава да действа, както и този в ДКЦ " Изток ", добави Каназирева.

" Паниката е реалност. Много хора, даже и да нямат потребност от хоспитализация, държат непременно да бъдат прегледани. Има боязън. Ако създадем още един филтър, това ще бъде облекчение ", заключи тя.

Каназирева разяснява и проблема с карловската болница.

" Болницата си има принципал - всичко е в ръцете на Община Карлово. Това, което мога да кажа, е че има проблеми от години. Според мен би трябвало да има нова организация, надзор, поддръжка за лекари и сестри и добра връзка сред тях и управлението на болничното заведение. В тази обстановка не можем да си позволим да има пороци в управлението.

Когато видя смяна в метода на ръководството, тогава ще показва и стажантите ", съобщи тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР