Областният управител проф. наско Василев присъства днес на символичната първа

...
Областният управител проф. наско Василев присъства днес на символичната първа
Коментари Харесай

Областният управител проф. Василев присъства на първа копка по ВиК проект в Казанлък

Областният шеф проф. наско Василев участва през днешния ден на символичната първа копка по план за рехабилитация и създаване на водопроводна мрежа в Казанлък. 

Проектът, който се финансира по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, е ориентиран към замяна на над 20 кm водопроводна мрежа в композиция с ръководство на налягането. За тази цел ще се обособят 3 зони, обхващащи тъй наречените „ Средна зона “, а точно западно от р. Енинска и южно от бул.
„ Александър Батенберг “ и северно от ж.п. линията. Това са зони за ръководство на потреблението или затворени елементи от мрежата, в които с акуратност се мери подадената и употребяваната вода и ще се наблюдават дебита и налягането.
На този стадий се планува цялостна замяна на съществуващите амортизирани етернитови и стоманени водопроводи в трите зони. Ще бъде реконструирана и близо 1 км канализационна мрежа в града. Целта е реорганизация на съществуващия канализационен колектор в кв. “Васил Левски “, по ул. “Севт III “ от ул. „ Стара планина “ до бул. “23 пехотен Шипченски полк “, в който заустват отпадъчните води от външния колектор, обслужващ селата Шипка, Шейново, Хаджидимитрово и Крън.
Амбициозният план цели да се извърши реорганизация на остарялата водопроводна мрежа по улиците, попадащи в зоните, като се обезпечи прекратяване на повредите там.

Гости на събитието в Казанлък бяха кметът Галина Стоянова, шефът на Вик Стара Загора инж. Румен Райков, ръководителят на Общинския съвет Николай Златанов и други Старозагорският митрополит Киприан в съслужие със свещеници отслужи молебен за здраве и триумф на плана.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР