Областният управител на Враца Стефан Красимиров оспори в съда Решение

...
Областният управител на Враца Стефан Красимиров оспори в съда Решение
Коментари Харесай

Стефан Красимиров оспорва решение на общинските съветници в Бяла Слатина за дълг от 10 млн. лв.

Областният шеф на Враца Стефан Красимиров оспори в съда Решение № 658 на Общински съвет-Бяла Слатина, признато на съвещание на 20 април.
С това свое решение общинският съвет е дал единодушие за вдишване на дълготраен общински дълг с оптимален размер 10 милиона лв. и период за погасяване двеста и 40 месеца, за осъществяване на капиталов план в интерес на локалната общественост („ Рехабилитация на улици/части от улици в обитаемоте места на територията на Община Бяла Слатина “).
След като регионалният шеф със заповед от 12 април върна за ново разглеждане предишно решение № 621 по Протокол № 31 от съвещание, извършено на 31 март от Общински съвет-Бяла Слатина, което беше със същия предмет, на свое съвещание на 20 април сенаторите одобриха наново това решение, без да се съобразят с изложените в заповедта за връщане доводи за незаконност. Мотивите към решението са официални и не предпоставят даденото единодушие за вдишване на общински дълг.
Право на локалната общественост в община Бяла Слатина е да бъде осведомена за какво е неотложно поемането на подобен дълг и защо съответно ще бъдат изхарчени тези 10 милиона лв., които след това ще бъдат връщани с лихви за сметка на всички поданици на общината. Тази информация обаче липсва и в двете оспорени решения.
Решението е административен акт и следва да дава отговор на условията на член 59 от Административнопроцесуален кодекс - да съдържа фактическите и правните учредения за издаването му. Трябва също така да са спазени процесуалните правила и императивните разпореждания на закона. В случая тези условия не престават да не са изпълнени. По тази причина регионалният шеф упражнява пълномощието си по член 45, алинея 8 от ЗМСМА да оспори решението на общинския съвет пред Административен съд-Враца, като незаконосъобразно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР