Областният управител на Враца Малина Николова и експерти от междуведомствената

...
Областният управител на Враца Малина Николова и експерти от междуведомствената
Коментари Харесай

Намериха незаконно съхранявани отпадъци във Враца

Областният шеф на Враца Малина Николова и специалисти от междуведомствената комисия не престават инспекциите за противозаконни боклуци в региона на терени и площадки, за които има сигнали.

Проверка е осъществена на обект, намиращ се ул. " Складова " 14, на която са складирани към 50 тона боклуци - тонер касети и техни съставни елементи без явен генезис.

Теренът е предан на сдружението " Рецикла " ЕООД - София. По данни на Регионална инспекция за опазване на околната среда - София то няма публикуван регистрационен документ за краткотрайно предпазване на боклуци.

Директорът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Враца инж. Христо Христов посочи, че по случая се води досъдебно произвеждане и от ръководената от него институция са изискани всички нужни документи по случая със складираните боклуци на нелицензираната площадка и без разрешението на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Враца.

По време на взаимната инспекция е изяснено, че огромна част от отпадъците са опаковани и представителят на компанията, притежател на терена, подсигурява спазването на периода за тяхното превозване до лицензирана площадка.

Експертите от Регионалната здравна ревизия във Враца ще окажат подпомагане по отношение на метода за отнасяне и разчистване на асфалтовата площадка, след извозването на отпадъците, според настоящите нормативни актове.

По-рано през днешния ден Министерство на вътрешните работи заяви, че полицията е открила нерегламентирано превозване на боклуци от Италия, които са разтоварени в Монтана.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР