Областният управител на Видин Албена Георгиева бе домакин на гостуваща

...
Областният управител на Видин Албена Георгиева бе домакин на гостуваща
Коментари Харесай

Във Видин гостува делегация от Ортенау, Германия

Областният шеф на Видин Албена Георгиева бе хазаин на гостуваща делегация от област Ортенау, провинция Баден-Вюртемберг, Германия,  водена от Франк Шерер, регионален шеф на област Ортенау. В делегацията вземат участие още кметове, общински съветници, специалисти от регионалната администрация на Ортенау, представители на бизнеса.

По време на визитата си, гостите посетиха Индустриалната зона на Видин, където се срещнаха с терените, с които разполага зоната. Областният шеф Албена Георгиева обясни опциите за закупуване или наемане на терени. В отговор на подложен въпрос, бе дадена подробна информация по отношение на данъчните преференции и облекчения, които биха могли да употребяват при наемане или закупуване на парцел.

Гостите посетиха и Професионалната техническа гимназия „ Васил Левски “ и Професионалната гимназия по туризъм „ Михалаки Георгиев “, където в детайли се запознаха  със системата за професионално обучение у нас, както и със специалностите, които се учат в двете учебни заведения. Проведени бяха беседи с учители и възпитаници от двете гимназии за бъдещо съдействие.

В Конферентния център на Областна администрация Видин се организира трудова борса, в която се включиха 11 компании от област Ортенау и организация, която съставлява 170 компании от региона.

„ Днешната трудова борса е разследване на нашето положително съдействие “, сподели регионалният шеф при откриването на борсата и изрече вяра, че съдействието сред двете области ще продължи и отсега нататък. От своя страна регионалният шеф на Ортенау Франк Шерер благодари на Албена Георгиева и изрече удовлетворение, че концепцията за трудовата борса, родила се при миналогодишната среща посред им, се е трансформирала в действителност.

На борсата бяха показани свободните работни позиции и изискванията за кандидатстване. Събитието мина при огромен интерес, като бе посетено от десетки възпитаници от региона, интересуващи се от дуалната форма на образование и опцията за стаж в област Ортенау.

В края на работната аудиенция Албена Георгиева и Франк Шерер се сплотиха към мнението, че приоритет в партньорството им е привличане на немски вложители в област Видин и продължение на Квалификационната стратегия за образование Ортенау-Видин, ориентирана към изпращане на възпитаници от област Видин в област Ортенау на стаж и запознаването им с дуалното образование в Германия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР