Областният управител на Смолян Недялко Славов отмени бедственото положение в

...
Областният управител на Смолян Недялко Славов отмени бедственото положение в
Коментари Харесай

Отмениха бедственото положение в Смолянско, остава частично за „Превала“ и с. Мугла

Областният шеф на Смолян Недялко Славов анулира бедственото състояние в Смолянско като остава единствено отчасти за прохода „ Превала “, който към момента не е продънен. Това излиза наяве от публично известие на администрацията на Славов.

„ Считано от 17:00 часа, бедственото състояние за област Смолян се анулира. Остава в действие отчасти бедствено състояние за прохода „ Превала “, гласи известието.

Бедственото състояние бе оповестено в дребните часове на 26 януари от регионалният шеф, откакто бе оповестено отчасти злополучие, от страна на общините Смолян и Чепеларе. Причината бе в огромният снеговалеж, блокираният зимен курорт Пампорово, няколко прохода, като в десетки села на региона нямаше ток, а до някои и достъп. На този стадий ситуацията доста се възстановява, само че към момента няма достъп и до смолянското село Мугла.

Кметът Николай Мелемов със своя заповед също анулира бедственото състояние за община Смолян като се изключи с.Мугла, считано от 17:00 ч Той разпореди да се възложат неотложни аварийно-възстановителни действия за възобновяване проходимостта на улиците и пътищата на община Смолян, гласи пък известието на Община Смолян.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР