Областният управител на Русе Анатоли Станев разговаря с протестиращите снощи

...
Областният управител на Русе Анатоли Станев разговаря с протестиращите снощи
Коментари Харесай

Областният управител на Русе се срещна с протестиращите заради колоните от камиони в района на Дунав мост

Областният шеф на Русе Анатоли Станев беседва с протестиращите нощес поданици на Мартен, поради колоните от тежкотоварни камиони, които изчакват да преминат Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ по път II-21 Русе – Силистра.

Тировете се редят на опашка най-много в сектора сред Мартен и Русе и по този начин затрудняват придвижването и неведнъж се оказват причина за катастрофи. Припомняме, че по самодейност на Станев предишния петък се организира среща на управлението на Областната администрация с Община Русе, Областно пътно ръководство, Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и Гранична полиция. Веднага бяха набелязани ограничения, а резултатът към този момент е налице. На идващия ден бе въведена краткотрайна организация на придвижването, с която се не разрешава прекъсването на тежкотоварни моторни транспортни средства в сектор от малко над 700 метра по пътя сред Русе и Мартен и по-точно в сектора сред кръстовището на Дунав мост и това на Индустриалната зона. Освен знаци, направени от Община Русе, на място има и непрекъснато дежурни екипи на пътна и гранична полиция, както и представители на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “, които управляват процеса на място и съблюдават за избягването на тапи. Патрулиращите служители на реда са взели и ограничения за недопускане изпреварване сред товарните коли в региона, тъй че да се избегне задръстването и на втората лента, което безусловно стопира целия трафик и по този начин се стига до неспособност за прекосяване по пътя даже от коли на специфичен режим на придвижване.

За да се понижат опашките от изчакващи транспортни средства в региона на граничния пункт, камиони се стопират на територията на община Бяла, както и в прилежащи области – Велико Търново и Стара Загора. „ Това е механизъм, който действа на национално равнище, само че аз съм непрекъснато в контакт с сътрудниците си регионални шефове и при нужда се ползва и тази мярка “, разяснява Станев. След многократни диалози с управляващите в северната ни съседка, регионалният шеф получи увещание от префекта на Гюргево Флорентина Станкулеску, че ще се ускори скоростта на обработка на камионите от румънска страна още през идващите седмици. Планира се стартиране на спомагателен кантар на вход Румъния. Така уредите за претегляне на камионите на румънската граница ще се усилят от два на три, което би трябвало да форсира доста процеса по прекосяване на камионите от България в Румъния.

С протестиращите се срещнаха още кметът на Русе Пенчо Милков и неговият заместител по комунални действия Димитър Недев, кметът на Мартен Димо Тонев, както и представители на ОДМВР.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР