Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев проведе днес работни

...
Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев проведе днес работни
Коментари Харесай

Ангел Стоев на работна среща със 16 и 17 РИК


Областният шеф на област Пловдив Ангел Стоев организира през днешния ден работни срещи със  16 РИК – Пловдив град и 17 РИК-Пловдив област.

„ Целта бе да се срещнем с необятния състав на комисиите и в дух на съгласие да разясняваме подготовката на идните парламентарни избори “, съобщи Ангел Стоев. Той заяви на срещите и разпределението на двете покои в Международния панаир и датите, в които ще може да стартира тяхната подготовка за нощта на вота. В шеста палата ще бъде настанен 16 РИК като тя ще влезе още на 27 септември, а 17 РИК ще бъде настанена в трета палата три дни по-късно.

„ Надявам се, че няма да имаме логистични проблеми при подготовката на залите и ще създадем доста добра организация за вашата работа. Двете покои оферират отлични условия, както за членовете на РИК, по този начин и за представителите на СИК, които в нощта на изборите ще би трябвало да изчакват реда си за предаване на протоколите “, разяснява регионалният шеф.

Областният шеф обясни, че не се планува изчакваща палата в контракта с Международен панаир, тъй като данните демонстрират, че коронавирус ситуацията към датата на изборите не постанова специфични превантивни ограничения. По данни на РЗИ-Пловдив и към сегашния миг броят на заболелите е невисок.

Председателите на 16 и 17 РИК  Калоян Сухоруков и Янко Радунчев означиха, че и двете комисии са извънредно удовлетворени, че в нощта на вота ще бъдат в Панаира. Защото там изискванията са доста положителни, комисиите имат опит от работата в тези две зали и могат по-лесно да си основат нужната организация.

По време на диалозите със 17 РИК бяха сложени няколко механически въпроса по настаняването им в 3 палата, на които още идната седмица регионална администрация ще търси решение дружно с екипите на Панаира.

Припомняме, че Районните комисии започнаха работа на 13 август като 16 РИК е настанена в постройката на Общински съвет – Пловдив, а 17 РИК е в  Областна администрация.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР