Областният управител Малина Николова присъства на Фестивала на духовите оркестри,

...
Областният управител Малина Николова присъства на Фестивала на духовите оркестри,
Коментари Харесай

С концерт-спектакъл закриха фестивала на военните духови оркестри във Враца

Областният шеф Малина Николова участва на Фестивала на духовите оркестри, който се организира на площад „ Христо Ботев “ във Враца и на заключителната трета част от Прегледа на любителското художествено творчество на Сухопътни войски. Концертните изяви се провеждат от Командването на Сухопътните войски, със съдействието на Областна администрация – Враца и община Враца, под патронажа на регионалния шеф. Концерт–спектакълът впечатли врачани с атрактивно показване на петте духови оркестри. Оркестрантите демонстрираха своите професионални качества и под музикален акомпанимент влязоха в разговор с публиката, създавайки празнично въодушевление и извънредно преживяване за жителите и гостите на Враца. Във Фестивала на духовите оркестри от Сухопътните войски взеха присъединяване Представителен духов оркестър – София и военните духови оркестри от Втора Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, от Центъра за подготовка на експерти – Сливен и Любителският духов оркестър на 55-ти инженерен полк – Белене. Под диригентската палка, те заплениха публиката с известни мелодии и китка от национални пести и танци.
На извършения през днешния ден трети финален ден от Прегледа на любителското художествено творчество участва командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов. Той удостои регионалния шеф Малина Николова с почетен плакет за отлична организация при провеждането на поредицата от концерти.
„ Енергията, с която изпълнихте града под Околчица в тези фестивални дни на изкуството на военните духови оркестри и любителското художествено творчество ще остане вечно във Враца като ярка диря от майсторството и ентусиазма на Сухопътни войски.
От името на жителите на Враца изричам признателност и самопризнание, че избрахте нашия град за хазаин на това значимо и запаметяващо се събитие. Традицията, която пазите и разпространявате заслужава гордостта и обичта на всеки българин, като основа за единение и еднаквост на българската нация “, сподели в словото си Малина Николова. Тя изрече признателност на полковник Георги Крайнов за приноса към събитието и сполучливото възобновяване и развиване на Военно формирование 54 990 – Враца. Малина Николова връчи почетния плакет на регионалния шеф на военачалник – майор Михаил Попов и пожела триумф в одобряването на 140- годишната история на Българската войска.
В последния ден на Прегледа на любителското художествено творчество взеха присъединяване самодейните колективи и самостоятелните участници от военните формирования на Сливен и Благоевград.
След изявата на изпълнителните, командирът на Сухопътни войски военачалник – майор Михаил Попов награди спечелилите в обособените категории. На първите места бяха класирани Танцов състав – Белене с началник Милка Самуилова за ансамбловото осъществяване „ Ничия обич “, Мъжка певческа група – Благоевград за „ Песен за Радон Тодев “, старшина Станчо Павлов от Центъра за подготовка на експерти – Сливен за осъществяването на песента „ Бягство “, оркестър „ Фугас “ от Асеновград за инструменталното осъществяване „ От нашенското по-хубаво няма “, Формация „ Артилерист “ - Асеновград за „ Път без граници “, самодейците от Центъра за подготовка на експерти – Сливен за хумористичния скеч „ Парола 104 “. В най-оспорваната категория „ Танц “, победител е Фолклорна групировка „ Форуглица “ - Благоевград. Първо място в комплексното класиране завоюва Бригадно командване – Благоевград.
Областният шеф Малина Николова поздрави всички участници и посетители със специфичен концерт на фолклорния реализатор Светлин Миланов, Танцов отбор „ Мездра “ и балет „ Меджик “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР