Областният оперативен щаб за борба с грип и остри респираторни

...
Областният оперативен щаб за борба с грип и остри респираторни
Коментари Харесай

Обявяват грипна епидемия и в Шуменска област

Областният действен щаб за битка с грип и остри респираторни болести в Шумен взе решение за оповестяване на грипна зараза в региона от 31 януари до 7 февруари, оповестиха след съвещание на щаба от Регионалната здравна ревизия (РЗИ).

Решението е взето по отношение на нарасналата заболяваемост от грип и остри респираторни болести в региона, откакто са регистрирани епидемиологични стойности от 269 на 10 хиляди души, за спиране на епидемиологичния развой.

Към момента, след разискване на епидемиологичната обстановка, не са препоръчани ограничения за прекратяване на образователния развой, означават от РЗИ. „ Грипна почивка в учебните заведения в Шуменско все още няма да се афишира. Ежедневно следим какъв брой са заболелите възпитаници в образователните заведения в региона.

В момента те са по-малко, в сравнение с в средата на предходната седмица. Освен това в този момент е краят на първия период и се оформят оценките им, само че в случай че има покачване на заболелите възпитаници, ще реагираме “, сподели началникът на Регионалното ръководство на образованието Кремена Маринова.

Заповедта за въвеждането на краткотрайните противоепидемични ограничения ще бъде изпратена в Министерството на здравеопазването за координиране с основния държавен здравен контрольор и ще бъде оповестена на интернет страницата на РЗИ, откакто бъде получена в инспекцията, прецизират от там.

Предложените противоепидемични ограничения включват прекратяване на плановите съвещания на здрави бременни дами и деца, прекратяване на профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации, които се правят от общопрактикуващите лекари, прекратяване на свижданията в лечебните заведения и в профилираните институции за даване на обществени услуги и такива за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни; осъществяване на прецизен ежедневен филтър в детските заведения, като откритите заболели деца се връщат по домовете; да не се позволяват до работа болни лица от личния състав на детските заведения; засилена настояща стерилизация на повърхности, играчки и други двукратно за деня и постоянно проветряване на пространствата, както и ограничение на провеждането на мероприятия с всеобщ темперамент.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР