Областната многопрофилна болница в Търговище получи дарение от ръководството на

...
Областната многопрофилна болница в Търговище получи дарение от ръководството на
Коментари Харесай

Болницата в Търговище получи дарение от ръководството на стъкларските заводи край града

Областната многопрофилна болница в Търговище получи подаяние от управлението на стъкларските фабрики, разрастващи активност край града. То е следващото от страна на холдинга и е на стойност 35 000 лв., разгласи при приемането изпълнителният шеф на здравното заведение доктор Иван Светулков.

На късата гала в здравното заведение през днешния ден участва управителният екип на сдружението, както и регионалният шеф на Търговище Митко Стайков, съдействал за навременната поддръжка.

Дарението включва един уред ЕКГ, термометри, пулсови оксиометри, както и висококачествени защитни костюми, защитни маски, ръкавици - количества, които ще бъдат употребявани от здравните служащи в продължение на два-три месеца. "Това подаяние има извънредно сериозна и доста висока фактическа стойност ", разяснява доктор Светулков, представен от Българска телеграфна агенция.



Той напомни, че при започване на пандемията управлението на "Тракия Глас България " е дарило на болничното заведение здравна инсталация за 60 000 лв.. Според регионалния шеф Митко Стайков дарителският жест е голяма помощ за здравното заведение.

"Това е холдинг, който постоянно демонстрира своята социалноотговорна политика към жителите на област Търговище. Благодаря за съпричастността ", сподели Стайков.

Думите си той поддържа и с обстоятелството, че напролет стъкларският холдинг е дарил три медицински апарата и компресор за О2 за потребностите на МБАЛ-Търговище за към 108 000 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР