Областна администрация - Кърджали получава собствеността върху сгради и терени

...
Областна администрация - Кърджали получава собствеността върху сгради и терени
Коментари Харесай

Промениха статута на редица имоти


Областна администрация - Кърджали получава собствеността върху здания и терени с отпаднала нужда за Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в област Кърджали. Единият парцел съставлява двуетажна постройка с полувкопан партерен етаж, с обща повърхност от 1053,6 кв. м, в село Стремци, а вторият съставлява терен с повърхност от 6680 кв. м на бул. „ България " № 105 в гр. Кърджали. С Решение на Министерския съвет се трансформира статутът на парцелите от обществена държавна в частна държавна благосъстоятелност. Планирано е парцелите да бъдат препоръчани за продажба на Агенцията за обществените предприятия и надзор, защото са с отпаднала нужда на Министерство на вътрешните работи.

Съгласно друго решение на държавното управление парцели - обществена държавна благосъстоятелност стават частна държавна благосъстоятелност и се дават на община Бургас. Те са с обща повърхност 294 кв. м и се намират в Промишлена зона „ Север “. Имотите ще бъдат употребявани от общината за реорганизация на ул. „ Одрин " от кръстовище „ Трапезица " до бул. „ Проф. Яким Якимов " и за създаване на второ пътно платно по в сектор с дължина 2,4 км от третокласния път III-9008 „ 1-9 Бургас - кв. „ Долно Езерово ". По този метод ще се сътвори по-добра инфраструктурата, отговаряща на публичните потребности от локално значение.

Министерският съвет одобри също по този начин Решение за предоставяне на единодушие за продажба на обособена част от лечебно заведение - неподвижен парцел, благосъстоятелност на Многопрофилна регионална болница за интензивно лекуване „ Д-р Стефан Черкезов " АД, гр. Велико Търново. МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов " е лечебно заведение - комерсиално сдружение със смесено държавно и общинско присъединяване в капитала, като правата на страната се упражняват от министъра на опазването на здравето. Обособената част от лечебното заведение, представляваща постройка, не се употребява за активността на сдружението и е с отпаднала нужда. Същата генерира разноски, заради което управлението на болничното заведение е декларирало предпочитание за освобождение посредством продажба. Полученият паричен запас ще остане в лечебното заведение и ще се употребява според ЗЛЗ и ЗПСК.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР