Област Ямбол влиза в грипна епидемия от утре – 30

...
Област Ямбол влиза в грипна епидемия от утре – 30
Коментари Харесай

Обявяват грипна епидемия и в Ямбол

Област Ямбол влиза в грипна зараза от на следващия ден – 30 януари до 5 февруари 2024 година През миналата седмица в региона е записана заболяемост от 356.08 на 10 000 души при междинна за страната 197.08 на 10 000.
 
Ямбол е деветата област в страната, която вкарва краткотрайни противоепидемични ограничения. Те включват прекратяване на плановите съвещания на здрави бременни дами и деца; профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации. Провеждане на прецизен всекидневен филтър в детските ясли, градини и учебни заведения. Забрана на свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и обществени институции за деца и възрастни.
 
Припомняме, че от през днешния ден се прекратява присъственият образователен развой и провеждането на извънкласни занимания и проведени действия на възпитаници на територията на цялата област Пловдив, както и две учебни заведения в област Габрово – НУ " Васил Левски " в община Габрово и СУ " Максим Райкович " в община Дряново. Двете области са в грипна зараза до 5 февруари.
 
До 31 януари са в действие въведените краткотрайни ограничения против разпространяването на грип и остри респираторни болести в Смолян, Плевен, Варна и Бургас. В София-област епидемията е в действие до 1 февруари, а в Пазарджик – до 2 февруари.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР