Област Плевен удължава срока на грипната епидемия и въведените временни

...
Област Плевен удължава срока на грипната епидемия и въведените временни
Коментари Харесай

Област Плевен удължава грипната епидемия

Област Плевен удължава периода на грипната зараза и въведените краткотрайни противоепидемични ограничения до 5 февруари в това число. В тази връзка шефът на Регионалната здравна ревизия в Плевен доктор Илиян Минчев подрежда:

І. Удължавам въведените със Заповед №РД-01-35/22.01.2024г. краткотрайни противоепидемични ограничения на територията на област Плевен до 05.02.2024г. в това число, както следва:

  1. Преустановяване на плановите съвещания на здрави бременни дами и деца.
  2. Преустановяване на всички профилактични прегледи, наложителни имунизации и реимунизации в област Плевен от АИППМП.
  3. Преустановяване на свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и обществените институции за деца и възрастни на територията на област Плевен. Допускат се единствено изключения в някои обстановки /терминално болни/.
  4. Задължително носене на маска за лице в лечебните заведения от личен състав и пациенти.
  5. Провеждане на прецизен всекидневен филтър в детските заведения и учебни заведения за недопускане на болни от грип и ОРЗ. Засилена настояща стерилизация двукратно на ден и постоянно проветряване на пространствата.

II. Временните противоепидемични ограничения, избрани с актуалната заповед, ще бъдат изменени според от развиването на епидемиологичната обстановка на територията на област Плевен.

ІІI. Настоящата заповед да се разгласява на интернет страницата на РЗИ-Плевен.

IV. Заповедта да се заяви на регионален шеф на област Плевен, кметове на общини, шеф РУО-Плевен, РЗОК-Плевен, шеф на РДСП и ръководителите на лечебните и здравни заведения в региона за сведение и осъществяване и за основаване на нужната организация за надзор по съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения.

Контролът върху осъществяването на заповедта да се реализира от дирекция „ Надзор на заразните заболявания “ и дирекция „ Медицински действия “ към РЗИ-Плевен.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР