Облачността над страната ще е променлива, на изолирани места в

...
Облачността над страната ще е променлива, на изолирани места в
Коментари Харесай

Синоптиците се радват, народът трепери. Времето не отива на добре

Облачността над страната ще е променлива, на изолирани места в планинските региони ще превали дъжд. Ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от югозапад. Топло за края на септември с оптимални температури сред 24° и 29°, в София - към 24°.


-->
Над планините ще има променлива, постоянно забележителна облачност. На места ще превали кратковременно. Ще духа мощен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 18°, на 2000 метра към 11°.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще продължи да духа до сдържан югозападен вятър. Максимални температури сред 23° и 27°. Температурата на морската вода е 16°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В петък ще бъде най-вече слънчево, с раздрана висока облачност. Сутринта тук-там в равнинната част от страната - с понижена видимост. Вятърът ще остане от югозапад, слаб, в източните региони до сдържан. Ще се задържи относително топло, минималните температури ще са най-вече сред 12° и 17°, малко по-ниски в котловините в Югозападна България, оптималните - сред 26° и 31°.



През почивните дни през страната ще премине леден атмосферен фронт. В събота към момента ще бъде с високи температури, само че след обяд от запад облачността ще се усили. До вечерта тук-там в Западна България ще стартират превалявания, които през нощта против неделя ще обзет страната; има нараснала възможност за интензивни феномени - местни обилни количества дъжд, гръмотевични стихии с увеличаване напразно, градушки. С насочване напразно от северозапад ще стартира намаляване на температурите, което ще продължи и през първата половина от идната седмица. Облачността ще бъде по-често забележителна, остава и с нараснала възможност за превалявания. В Дунавската низина и по Черноморието северозападният вятър ще бъде до сдържан, към сряда в Източна България ще се обръща от север-североизток. Хладно за началото на октомври с минимални температури към сряда сред 5° и 10°, по Черноморието до 12°-14°, оптимални в по-голямата част от страната - под 20°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР