Облачността днес ще се задържи предимно значителна, след обяд над

...
Облачността днес ще се задържи предимно значителна, след обяд над
Коментари Харесай

Времето се променя. До часове ни удрят дъжд и гръмотевици

Облачността през днешния ден ще се задържи най-вече забележителна, след обяд над Западна България - купеста и купесто-дъждовна. На доста места там ще има краткотрайни превалявания, в планинските региони - съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще бъде най-вече сдържан, от изток-югоизток. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 22° и 27°, малко по-ниски по високите западни полета, в София - към 20°. През нощта превалявания ще има и в Източна България.

Над планините облачността ще е забележителна, след обяд в масивите от Западна България - купеста и купесто-дъждовна. Там ще има превалявания от дъжд, тук-там съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан, по високите елементи краткотрайно мощен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра - към 10°.
-->
По Черноморието облачността ще е променлива, по-често забележителна. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В сряда облачността ще е по-често забележителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На доста места из цялата страна ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици; има нараснала възможност след обяд на обособени места явленията краткотрайно да са интензивни. Вятърът ще е слаб до сдържан, от източната четвърт. Ще стартира захлаждане. В четвъртък, с насочване напразно от север-североизток, ще продължи да прониква студен въздух. Отново на доста места ще има превалявания, на обособени места и гръмотевици. През идващите дни до края на седмицата в часовете преди обяд облачността краткотрайно ще се раздира и ще понижава, само че след обяд, в петък и в неделя над източната половина от страната и планинските региони, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. В събота превалявания ще има и в Западна и Централна България, само че вероятността за гръмотевична активност е по-малка. Вятърът ще е от изток-североизток, слаб до умерен; в Източна България по-често ще е сдържан, от североизток. Дневните температури едва ще се покачат. В началото на идната седмица вятърът сензитивно ще отслабне. Въздушната маса над страната остава неустойчива и изискванията за превалявания и гръмотевици се резервират.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР