Обилният снеговалеж и силният вятър създаде проблеми и нанесе поразии

...
Обилният снеговалеж и силният вятър създаде проблеми и нанесе поразии
Коментари Харесай

Северозападна България в снежен капан


Обилният снеговалеж и мощният вятър сътвори проблеми и нанесе пакости на доста места в страната. Най-тежко е ситуацията в Северозападна България.

Пътят в прохода " Петрохан " се чисти и обработва, само че поради минусовите температури и навяванията има подли сектори, съобщи БиТиВи.

На пътя Берковица-Монтана три автомобила пострадаха в две поредни произшествия, само че до затваряне на сектора не се стигна.

Затруднения в придвижването имаше и във Врачанско, където сутринта край с. Лиляче закъсаха камиони.

Временно бе лимитирано придвижването през проходите " Превала " и " Рожен " на транспортни средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета.

От АПИ съобщиХА, че над 220 машини обработват и почистват пътищата от републиканската пътна мрежа, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване на водачите при почналия снеговалеж.

В момента сняг вали на прохода " Петрохан ", както и в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София и Перник.

Жълт код за евентуално рисково време за снеговалежи е избран във вторник за цялата страна. Прогнозата на метеоролозите е до вечерта в цялата страна дъждът да премине в сняг. Обилни снеговалежи се чакат в планинските региони, вероятни са виелици, навявания и формиране на преспи.

Агенция " Пътна инфраструктура " моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да съблюдават отдалеченост, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването затруднява работата на пътноподдържащите машини и попречва пътуването на всички водачи.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР