Обилни снеговалежи и жълт код е обявен за три области

...
Обилни снеговалежи и жълт код е обявен за три области
Коментари Харесай

Опасно време: Обилни снеговалежи и ниски температури!

Обилни снеговалежи и жълт код е разгласен за три области на Южна България - Смолян, Кърджали и Хасково.

Снежната завивка ще е по-значителна в планинските региони. Още преди обяд в югозападните региони преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад и с него ще продължи да прониква леден въздух.

Минималните температури ще бъдат сред минус 5° и 0°, по Черноморието до 2 - 3°, а оптималните – сред минус 1° и 4°. Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и ще бъде доста по-високо от междинното за декември.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания, най-вече от сняг. Ще духа до сдържан северен вятър. Максимални температури на въздуха: 3-5°. Температурата на морската вода е 11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, обилни в Рило-Родопската област и в Предблакана. Снежната завивка ще продължи да се усилва. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад и ще има снежни виелици, а по планинските проходи ще се образуват и навявания. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 5°, на 2000 метра – към минус 10°.

Очаква се преваляванията да се усилят в съвсем цялата страна поради прекосяването на плитък циклонен ураган.

Валежите последователно ще стартират да стопират от югозапад, а в средата на седмицата ще е студено, само че към този момент без валежи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР