Обикновено сме свикнали да изхвърляме банановите обелки след консумация. Оказва

...
Обикновено сме свикнали да изхвърляме банановите обелки след консумация. Оказва
Коментари Харесай

Какви чудодейни свойства крие банановата кора

Обикновено сме привикнали да изхвърляме банановите обелки след консумация. Оказва се, че не би трябвало да бързаме да го вършим, тъй като те имат редица чудодейни свойства, за които не сме предполагали, пише Edna.bg. Кората на банана може да бъде употребена както в кухнята, като почистващ артикул, по този начин и като част от ежедневните ви разкрасителни процедури.

Ето и 5 здравословни свойства на банановите обелки:

1. Спомагат за намаляването на акнето. Обелките на банана съдържат витамин C и E, както и калий, цинк и желязо. Тези съставки могат да успокоят местна зараза и да понижат появяването на пъпки.

2. Спомагат за намаляването на забележимите бръчки. Наличието на витамин C и антиоксиданти спомагат за изглаждането на бръчките.

3. Могат да полират приборите и бижутата ви. Калият в кората спомага за почистването на металните предмети.

4. Избелват зъбите. Калият спомага и за премахването на жълтите петна, които се получават от потреблението на храни и питиета като кафе, боровинки и малини.

5. Намаляват болката в главата. Ако търсите естествен метод за облекчение на главоболието, сложете обелка от банан на челото си или в задната част на врата, с цел да облекчите признаците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР