Обикновено през пролетта се сещаме, че ето, крайно време е

...
Обикновено през пролетта се сещаме, че ето, крайно време е
Коментари Харесай

Какво ти пречи да започнеш да тренираш?

Обикновено напролет се сещаме, че ето, извънредно време е към този момент да стартираме да упражняваме нещо! Лятото наближава, евентуално това, което виждаме в огледалото, не ни харесва. Дори и на килограми да докарваме здравословната норма, на места е отпуснато, задъхваме се по стълбите, обрисува се към този момент целулит, коремче...Но все нещо продължава да ни пречи да стартираме и един път вечно да се отървем от тази непреодолима компликация, която ще ни освободи от виновността, че нищо не вършим за себе си, здравето си и формата си.

Може би си поставяте прекомерно високи цели и не желаете да се разочаровате
" Знам, че за месец няма да смъква 5 кг и да вляза във форма, защо въобще да пробвам?! " Не си представяйте, че резултатите ще дойдат от първата, втората подготовка. Високите цели идват с съществени промени на храненето, метода на живот и навиците. Поставяйте си реалистични цели и следете дребните стъпки на напредъка си.

Може би не знаете какво тъкмо ще ви пасне, комплицирани сте и не можете да изберете
" Толкова способи към този момент за спортуване има към мен, не мога да реша какво ми се прави. " Това е тъкмо по този начин. Днес всеки ни убеждава, че този или оня метод да поддържаме форма е най-хубавият. И вместо да сме уверени и просто да стартираме, единственото, което вършим, е да се колебаем. И като ни омръзне да сме в безтегловност, просто се отхвърляме. Опитайте нещо просто, като бягането или някои елементарни извършения вкъщи, и като видите резултата, може да се престрашите за фитнес залата, да вземем за пример.

Може би сме избрали нещо, само че то не пасва на графика ви
" Как да упражнявам, когато имам две деца, домакинстване и отивам на работа?! " Липсата на време е единствено опрощение за неприятно нареждане на цели. И 5-10 минути извършения дневно вършат чудеса, 30 минути бягане на открито или композиция от три подобаващи уреда. А през уикенда, вместо да изгледаме сериал или да цъкаме из онлайн магазините, може да отделим даже час. Помислете кое от ежедневните ви отговорности може да се размести по този начин, че да имате своите 30 мин дневно най-малко. И помните ли всички публикации, че дамите би трябвало да намират време за себе си, надалеч от домакинство и деца, с цел да се запазят. Ето, това е вашето време, за това става дума. Направете изпитание.

Може би няма с кого да упражнявате.
" Когато заран, изключително зимата, не ми се става дори от леглото, какво остава да ида на зала. Но в случай че ходех с другарка, евентуално тя би ме надъхала. " Мотивацията е жизненоважна, а тя постоянно идва извън. Точно когато ни мързи, тъкмо когато си търсим опрощение, да пристигна някой и да ни каже: " Ей, стегни се ". Потърсете съидейници, клубове, групи. Надъхайте някоя другарка или майка си, за какво не, детето си. Бъдете нечия поддръжка и потърсете такава на собствен ред.

Може би нямате подобаваща екипировка
" Ето, в този момент, с цел да стартира да упражнявам, ми трябват нови маратонки, чеп, състезателен сутиен най-малко, бутилка за вода, сак...как да си го разреша?! " Работата е там, че още веднъж опира до цели. И когато има цел, намират се и средства. Кой е споделил, че оборудването би трябвало да е нова или маркова, а и кой е споделил, че всичко би трябвало да бъде купено едновременно? Обувките са най-важното, а след това всичко може последователно. Направете си касичка или направете някаква персонална жертва и лека-полека ще се оборудвате.

Премахнахме ли съмненията и извиненията ви? А в този момент потърсете своята си причина и запретвайте ръкави, с цел да не стане здравето неочакваната мотивация, която не може да бъде подценявана.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР