Обикновено не се тревожим за здравето си, докато нещо не

...
Обикновено не се тревожим за здравето си, докато нещо не
Коментари Харесай

Как тялото ви алармира, че нещо не е наред

Обикновено не се тревожим за здравето си, до момента в който нещо не стартира да си безпокои. Дори и най-здравите хора изпитват известно неразположение понякога. Съществуват някои знаци, които не трябва да подценяваме, тъй като с тях тялото ни сигнализира, че нещо не е наред. Може да са прекомерно необикновени, само че по тази причина пък – показателни.

1. Изпражненията ни не потъват в тоалетната.

Въпреки че изпражненията нормално потъват в тоалетната, някои промени в тялото могат да попречват потъването им и вместо това – да ги видите да се носят на повърхността. Някои храни могат да доведат до струпване на газове в изпражненията, което да не им разрешава да потънат. Носещите се на повърхността изпражнения не всеки път са мотив за терзание, само че може би е добра концепция да ограничите бобовите храни, млякото и ябълките, тъй като те водят до струпване на газове. 

2. Очите ни са непрекъснато сухи.

Очите ни могат да бъдат сухи и по-чувствителни, в случай че прекаляваме с времето пред телефоните и екраните на компютрите. Ако обаче видим нетипична сухота в очите и устата, най-вероятно става дума за инфектиране и е добре да се посъветвате с доктор.

3. Постоянно ни е студено.

Със захлаждането на времето е напълно обикновено да засилим отоплението вкъщи. Но в случай че ни е непрекъснато студено и все гледаме да се увием в одеяло, това може да бъде сигнален знак за проблеми с щитовидната жлеза. Ниските равнища на хормоните на щитовидната жлеза забавят метаболизма. Това може да е повода да ни е студено даже в топла стая. 

4. Косата ни пада.

От една страна, е изцяло обикновено да губим известно количество коса денем. От друга страна обаче, в случай че този развой ненадейно се ускори и видим нетипично огромно количество коса по четката си, може би би трябвало да помислим дали не страдаме от липса на желязо. Ако не одобряваме задоволително желязо с храната, може да има най-различни последици. Затова е добре да се опитаме да консумираме повече храни, богати на желязо – като алено месо, ядки и сушени кайсии да вземем за пример.

5. Зъбите ни са прекомерно чувствителни.

Зъбите ни могат да бъдат чувствителни към прекомерно студени или топли храни, само че това също по този начин е допустимо да бъде знак за проблеми със стомаха. Ако страдаме от рефлукс, не е изключено стомашната киселина да повреди емайла на зъбите ни и да ги направи по-чувствителни. Ако зъболекарят откри съществуването на този проблем в точния момент, той може елементарно да бъде лекуван.

6. Постоянно сме жадни.

Приемането на задоволително количество вода е жизненоважно, само че в случай че се усещаме непрекъснато жадни, това би могло да е симптом за диабет. Диабетът покачва количеството на глюкоза в кръвта ни, което от своя страна усилва работата на бъбреците, а това пък води до нараснало уриниране и чувство за жадност.

Вслушвайте се в тялото си, с цел да сте здрави!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР