Обикновено, когато се грижим за краката си, използваме помощни инструменти

...
Обикновено, когато се грижим за краката си, използваме помощни инструменти
Коментари Харесай

Петите вече не са напукани, кожата не е груба, а като на бебенце с този безплатен педикюр у дома със сода

Обикновено, когато се грижим за краката си, използваме помощни принадлежности като шпатула за педикюр или пемза . Резултатът е добър, само че, за жалост, временен. След няколко дни кожата стартира да е груба и да се лющи още веднъж. В резултат на това процедурите за грижа за краката би трябвало да се вършат все по-често. Ето го, същински порочният кръг. Ако не сте склонни да отделите доста време за това, педикюрът у дома ще ви помогне.

През лятото, повече от всеки път, кожата на краката изсъхва и изисква повече внимание. Отворените обувки  излагат на риск от щета от стъкло, камъчета и други сходни. За да се защищити, тялото стартира да удебелява епидермиса на стъпалото, което го прави по-груб. Подобна картина се рисува с постоянна обработка на петата с принадлежности за педикюр. Затова преди няколко месеца взех решение да се откажа от тази процедура. Как се грижа за краката си оттогава, четете.

Как бързо и елементарно да получите безвъзмезден педикюр вкъщи

Процедурата за педикюр стартира с приготвянето на вана за крайници. Изсипете гореща вода в купа, прибавете 4 с.л.  сода. Разбъркайте и потопете краката си във ваната.

Ексфолирайте кожата си с ръцете си, без да употребявате никакви принадлежности.

След това втрийте малко количество сода за самун в чисти, сухи крайници и обуйте чорапи.

При вървене чорапите със сода бикарбонат обелват кожата: дребни, само че не груби частици нежно омекотяват краката. Трябва да сте по чорапи най-малко два часа.

Изплакнете содата за самун, подсушете краката си и нанесете подхранващ крем.

Само след две процедури ще почувствате, че кожата на краката ви е станала видимо по-мека и по-приятна. Редовно си върша подобен педикюр у дома и мога да кажа, че доста ми оказва помощ. Методът е за стотинки, само че резултатът е пет плюс.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР