Обикновените хора са в ужас. На границата на столицата е.

...
Обикновените хора са в ужас. На границата на столицата е.
Коментари Харесай

Българин от Москва: Напомня за "Батаклан" и за почерка на ислямски терористи

" Обикновените хора са в смут. На границата на столицата е ". Това описа пред Антон Рамов – наш съотечественик, който живее в Москва. " Обстановката в Москва в този момент е спокойна и в същото време напрегната ", изясни той.

" Отмениха всички културни мероприятия. Има засилени ограничения за сигурност. Аз се осведомявам от няколко разнообразни източници – канали в Телеграм, радио станции и публични медии. Има доста информация ".

" Крокус сити хол " е модерна концертна зала в Московска област ", разясни Рамов. " Има и търговски център, както и пространство за изложения. Ходил съм няколко пъти на концерти ".

" В новините се показва, че нападанието е било добре квалифицирано " , изясни сънародникът ни. " Смята се, че може да има и алегорично измерение. Крокусът (минзухарът) е пролетно цвете. Появява се дружно с пролетта, само че и с това трагично събитие. Излезе информация, че са арестувани четирима жители на средноазиатска република, на границата към Беларус и Украйна. В осведомителното пространство започнаха мнения, че в случай че не е директно Украйна, то е обвързвано с тях, че те предизвикат ".

" Ако Русия води своята военна акция против Украйна, това обаче не значи, че " Ислямска страна " стопира своятна активност ", означи още Рамов.

Този чист гнет ми припомня за атентата в зала " Батаклан " в Париж, както и за почерка на ислямските терористи. Русия продължава да участва в Сирия. Има хора, които не са удовлетворени ".

Антон Рамов подсети, че е имало и други огромни атентати в Русия.

" Срещу аероплан през 2015 година, в Санкт Петербург имаше атентат в метрото през 2017 година. Това малко излезе от нашето осведомително пространство поради събитията в Украйна ".

Той не пожела да разяснява неналичието на изказване досега от страна на Владимир Путин: " По малкия екран демонстрираха губернатора на Подмосковието, където се случи този атентат. До момента не става дума за изключително състояние , само че кой знае. Може би вечерта ще има някакви вести ".

Рамов обаче даде своето пояснение на обстоятелството, че през вчерашния ден в " Риа новости " се появи информация за идно послание на президента, само че по-късно тя беше отстранена: " Може би в Кремъл още не са взели решение дали да се намесва Путин с послание. Но управляващите не крият, че има атентат. Във всички вести имаше информация.

По " Първи канал " споделиха, че има съболезнования от Иран, Беларус, Венецуела, Сърбия, само че за Европа не споделиха – за така наречен вражески страни.

Рамов проучва информацията, че две седмици по-рано Държавният департамент на Съединените щати предизвести американските жители да заобикалят всеобщи скупчвания на хора в Москва поради разследващи данни, че е вероятен терористичен акт.

" Като коментар излиза: " Ако предизвестяват, значи са знаели ". Сложно е. Има най-различни версии ".

Кървавото терористично нахлуване беше осъществено през вчерашния ден вечерта в Подмосковието - на 20-ина километра от Кремъл.

Напомняме, че въоръжени с автоматизирани оръжия нападатели - най-малко петима - нахлуха в концертната зала " Крокус Сити Хол " в Красногорск малко преди началото на рок концерт и избиха 93 души. Ранени са над 140 , десетки от тях са в доста тежко положение. Имаше минимум две детонации и огромен пожар , за потушаването на който бяха задействани и хеликоптери. По-късно стана ясно, че 11 са арестуваните за кървавата баня в " Крокус ".

Залата е повече от 6000 души. Голяма част от тях трябваше да бъдат спасявани от горящия покрив, където съумяха да избягат от терористите. За президента Путин управляващите оповестяват, че е държан в течение, че заседава с началниците на силовите структури, че пожелава на ранените да оздравеят.

Отговорността пое " Ислямска страна ". Съединените щати оповестиха, че разполагат с данни, потвърждаващи това изказване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР