Обичайният Wi-Fi - сигнал може да се използва за откриване

...
Обичайният Wi-Fi - сигнал може да се използва за откриване
Коментари Харесай

Wi-Fi-сигналът може да се използва за откриване на оръжия и експлозиви

Обичайният Wi-Fi - сигнал може да се употребява за разкриване на оръжия и експлозиви на публични места, установи проучване на университета Рутгърс в Ню Джърси. Оказва се, че вълните проникват през ръчен багаж и откриват размерите на железни предмети и размерите на течности, разгласи екипът откриватели.

Експерименталният способ е евтина опция на обичайните технологии за сигурност на обществени места, написа Българска национална телевизия. Изследователският екип е опитал с 15 типа предмети и 6 типа чанти. Точността при засичане на метал е 98 %, а за течности - 95 на 100. Ако подозрителните обекти са опаковани и се намират навътре в чанта, точността пада до 90 %.

Нискобюджетната система за сигурност се състои от Wi-Fi устройство с две или три антени и може да бъде интегрирана в съществуващите безжични мрежи. Принципът се основава на разбор на отражението на сигналите след контакт с разнообразни предмети и материали. Потенциалното приложение включва летища, музеи, игрища, тематични паркове и учебни заведения и летища. Целта на екипа е да даде в допълнение средство за защита, което да понижи нуждата от личен състав. Разработката към този момент е отличена на конгрес за киберсигурност по-рано тази година. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР