Обичате ли себе си? Повечето хора биха отговорили положително на

...
Обичате ли себе си? Повечето хора биха отговорили положително на
Коментари Харесай

Любов към себе си и ползотворните промени от нея

Обичате ли себе си? Повечето хора биха дали отговор позитивно на този въпрос, само че не постоянно това е истина. На умишлено равнище човек може да счита, че обича себе си, само че на подсъзнателно да не е по този начин. Това от своя страна оказва изцяло отрицателно въздействие върху живота му. Ето за какво е повече от належащо всички ние в действителност да обичаме себе си.

Какво в действителност е да обичаш себе си? Представете си се като малко дете. Как бихте говорили на това дете – с рецензия, пренебрежение, обиди? Разбира се, че не! Не го правете и в този момент. Не използвайте неприятни думи, ориентирани към себе си. Проявявайте повече схващане и емпатия. Приемете се и разберете своята стойност. Искайте да се развивате и подобрявате, само че бъдете в мир с това, което сте сега. Обръщайте внимание на своите страсти и усеща. Не подценявайте потребностите си. Грижете се за себе си, радвайте се с неща, които ви вършат щастливи. Заменете рецензията с позитивни думи.

Не забравяйте, че това, което е вътре в нас, се проектира в действителността извън. Отнасяйте се със себе си по този начин, както бихте желали другите да се отнасят с вас.
Какви позитивни промени настъпват, когато човек в действителност стартира да обича себе си? Интуицията се усъвършенства
Любовта към себе си е тясно обвързвана с това да се цените като персона, както и да се вслушвате повече в своите страсти и усеща. Това от своя страна ви разрешава да долавяте и гласа на интуицията си. Колкото повече се доверявате на своята вътрешен глас, толкоз повече тя ще стартира да ви приказва.

 Добави изложение
По-голяма емпатия към другите
Когато увеличите любовта вътре в себе си, вие имате повече за предоставяне от нея. Освен това колкото по-състрадателни и съчувствени сте към самите себе си, толкоз по-лесно ще бъде да сте такива и с останалите хора. Да кажем, че към този момент умерено приемате, че в някои моменти имате предизвикателни страсти и това е нещо изцяло обикновено (стига да не действате отрицателно, водени от тях). Така доста по-лесно ще разбирате, когато някой различен човек има сходни страсти. Критичността от своя страна ще изчезне, а точно тя е един от най-големите отговорности за възпрепятстване на дълбокото интимно свързване с другите.
Лекуване на детски контузии
Детството е интервал, в който се основават контузии от друго естество. При доста хора се среща модел, при който като деца те не са се чувствали задоволително разбрани, оценени, видени, изслушани, признати и предпазени. Любовта към себе си е метод за лечение на тези детски контузии. Вече порасналия човек стартира да си дава това, от което е имал недостиг като малко дете.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР