Обичате ли да спите на светната лампа? Е, значи е

...
Обичате ли да спите на светната лампа? Е, значи е
Коментари Харесай

Спасете се от диабет, загасете лампата преди да заспите

Обичате ли да спите на светната лампа? Е, значи е време да преустановите този табиет, тъй като съгласно последни изследвания, той може да ви сътвори здравословни неприятности.

Резултатите сочат, че в случай че спите на мрачно, можете да намалите значително риска от насърчаване на сърдечни болести, както и диабет. Специалистите поучават да загасяте всички лампи и даже да дръпнете завесите (или да спуснете щорите) преди сън. По този метод освен ще си осигурите пълноценна отмора през нощта, само че и ще се спасите от страшни заболявания.

 жена

Причината за това е, че в случай че спите на ярко, сърдечната ви периодичност ще се форсира и може даже да доближи тази, която доближава денем, когато сте физически дейни. По този метод сърцето се уморява и също по този начин може да повлияе на усвояването на инсулина идната заран. Тези фактори могат да доведат до сърдечни болести, както и развиването на диабет.

Проучването е извършено в университет в Илиноис и в него взели участие 20 души, които прекарали единствено една нощ на смесена светлина и резултатът върху тялото им бил извънредно отрицателен.

 жена

Според специалистите, провели опита, когато заспивате на светната лампа, нервната система продължава да работи, както денем и това може до докара до доста здравословни проблеми. Включително може и да утежни качеството на съня, в това число и до инсулинова устойчивост.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР