Обичате ли да прекарвате дните си в работа в градината?

...
Обичате ли да прекарвате дните си в работа в градината?
Коментари Харесай

С едно лесно средство ще подхраните почввата и ще се отървете от всички вредители

Обичате ли да прекарвате дните си в работа в градината? Тогава това е идеалният съвет за вас. Обикновено изхвърляме употребяваните торбички чай незабавно след приготвянето им. Това обаче е голяма загуба, тъй като има няколко аргументи, заради които употребяваната торбичка чай може да бъде огромен асистент във вашата градина - употребяваната торбичка за чай може да направи същински чудеса!

Градина

Отглеждането на разсад от разнообразни култури може да бъде огромно предизвикателство. Причината за това е, че множеството разсади не покълват, макар цялата обич и грижи, които полагате за тях. За благополучие намерихме доста елементарен метод да превърнете градината си в същински парадайс за растенията. Всичко, което би трябвало да извършите, е да заровите употребена торбичка чай в земята.

Обогатяване

Като добавите чаена торбичка към земята във вашата градина, вие й осигурявате в допълнение обогатяване. Чаените листа съдържат танин и хранителни субстанции, които служат като естествена тор за земята. Самата торбичка е направена от нишки от дръжката на растението абака, което е тип бананово растение. Чаят елементарно ще се разтвори в земята и обезпечава здравословна среда за напредък на цветя и растения.

Вредители

Чаените торбички също държат вредителите на разстояние. Използваните торбички за чай, както и утайката от кафе оказват помощ да се пазят цветята и растенията ви от всевъзможни вредители. Миризмата прогонва всички същества, които биха желали да издат скъпоценните ви растения.

Ускорява гниенето

Също по този начин е доста интелигентна концепция да добавите употребена торбичка чай към купчината си компост. Киселините в чая ще ускорят процеса на раздробяване на компоста. Това значи, че ще можете да употребявате компоста за вашата градина доста по-рано.

Задържа вода

Заровете употребяваната торбичка чай покрай корените на вашите цветя или растения в земята. Това ще им помогне да задържат повече вода. По този метод ще се погрижите те да останат доста по-здрави!

Плевели

Всички сме на едно мнение: не желаеме бурени в градината си. За благополучие, торбичките за чай са идеалното решение и за това, защото се борят с растежа на плевелите.

Покълващи разсад
 С това поддържане доматите няма да се скапват в жегата С това поддържане доматите няма да се скапват в жегата
Защитете реколтата си, без да употребявате химикали. Представяме ви лист с най-ефективните естествени средства.  Средство 1 –...

Процесът на напредък на разсад може да бъде доста улеснен посредством потреблението на чаена торбичка. Всичко, от което се нуждаете, са употребявани торбички за чай, семена, пластмасова кашпа и вода. Посадете разсада в сеялката, както бихте създали нормално, само че прибавете торбичките с чай на земята. Това ще форсира доста процеса! Когато разсадът поникне, можете елементарно да преместите растенията в по-голяма кашпа или непосредствено във вашата градина.

Котки

Често ли виждате квартални котки, които се скитат из градината ви? Чаените торбички или някаква наслойка от кафе също могат да оказват помощ в битката с тях. Миризмата ще отблъсне котките, единствено поръсете малко наслойка от кафе или чай върху земята.

Червеите ядат чаени листа

Не звучи доста хубаво: червеи във вашата градина. И въпреки всичко тези хлъзгави животни са потребни за вашата градина. Могат ядат чаени листа. Когато тези листа бъдат усвоени и се върнат в земята, те създават още повече хранителни субстанции за доста плодородна градина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР